Vijesti

Hrvatski developer FrozenPixel na Steam izbacuje besplatan i unikatan FPS-MOBA naslov – Nanobotic

3 čovjeka, 3 i pol godine radili su i rade na ovoj igri! 3 i pol godine odricanja da bi svijetu predstavili svoj san zvan – Nanobotic!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su nam se danas dečki iz FrozenPixela javili da imaju novu igru uvijek nam je drago vidjeti da i kod nas ima toliko talenta u industriji videoigara. A kada su nam rekli da na ovome što ćete vi vidjeti i čitate rade samo njih trojica – nismo mogli baš vjerovati jer Nanobotic izgleda i više nego odlično, a cijela ideja itekako obečavajuća. I ne košta niti lipe. 

Što je to Nanobotic

Smještena u daleku budućnost, točnije 3018. godinu našim svijetom vladaju superinteligentni Nanobotsi. Toliko su razvijeni da se mogu ne samo prilagoditi bilo kojim uvjetima na zemlji nego mogu apsolutno sve i iskopirati. Sve što vidite oni mogu napraviti. Samo jedan neuspjeli eksperiment bio je dovoljan da nestane cijeli planet u par nanosekunda. Nanobotsi ostaju sami, zamijenjuju čitav ekosustav jer im nitko ne treba. Takvo stanje trajalo je godinama i na kraju dovelo je besciljne Nanobotse da krenu ratovati između sebe. Počinje dugački rat, a svaki od Nanobotsa ima svoju ulogu i svoje oružje. Ne zaboravite da se mogu transferirati u bilo što i bilo kada. Srećom, jedna odmetnuta skupina Nanobotsa uspijeva kroz crvotočinu kontakirati ljude i iako prolazi jako mala količina podataka to je bilo dovoljno da ljudi putem videoigre preuzmu kontrolu nad njima!

Gameplay trailer

https://www.youtube.com/watch?v=yhCJM8J8DMc

Koji je to žanr?

Igra je F2P FPS-MOBA! Ako vam to nije ništa jasno, onda najlakše rečeno besplatna multiplayer online pucačina ili Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Ekipa se sastoji od 5 igrača, a pobjednik ste kada u potpunosti uništite neprijateljsku bazu do temelja. Ono što izdvaja ovu igru od mora drugih je činjenica da možete na brzinu craftati različite dijelove oružja i tako dobiti hrpu raznih tipova oružja koja možete mijenjati kako želite. Ne samo to nego možete kreirati i razne tipove pomoćnika (AI miniona) koje isto kontrolirate. Svijet u igri je proceduralno generiran što znači da vam mapa neće dosaditi, a sve što vidite možete unišiti.

background 2

Sve se “vrti” oko managmenta Nanobotsa! Pomoću njih kreirate razne pomagače (minionse) u igri i sve elemente oružja. Nanobotse zarađujete pogocima u neprijatelje, koliko ćete dobiti ovisi o tome koliko ste štete napravili i gdje ste ga pogodili

 

Oružja u igri nemojte gledati na konvecionalan način jer kao što smo rekli u Nanoboticsu možete kreirati u sekundi nekoliko vrsta oružja. Hoćete li napraviti standardnu pušku, bombe kontrolirane na daljinu ili rakete koje kada pogode neprijatelja to je sve na vama. Jasno vam je da možete što želite. Igra će na početku imati 120 oružja, a kasnije će biti dodano još puno više. 

background 4

Kontrole za crafting oružja ne ometaju vam standardni gameplay, a ako želite nova oružja moći ćete stvoriti i u zraku dok skačete

 

Igra u ovoj fazi neće imati podjelu na klase ali biti će dvije različite vrste za odabir koje se razlikuju samo po kretnjama. Sve što može napraviti jedna vrsta može i druga. 

background 6

Postoji nekoliko vrsta vaših pomoćnika koje kreirate pomoću Nanobotsa. Svaki od njih ima različite aktivne i pasivne vještine, a na vama je da izabrete želite li da vas liječe, daju štit ili da uništavaju sve pred sobom. Moći ćete ih raspoređivati po mapi što je bitno za pobjedu i strategiju!

 

Kao što smo naveli cilj je uništiti neprijateljsku bazu, ali baza ne služi samo za to. Svaki team u bazi ima banku Nanobosta koja se dijeli između njih. Osim pravih igrača, Nanobotse pune i vaši pomagači. Možete koristiti koliko puta želite Nanobotse iz baze.

background 1

Sve što vidite ovdje možete uništiti! Igra ima potpuno uništiv okoliš.

 Iako je igra besplatna imati će dedicated servere

Ono što je bitno za sve igrače, podatak je da će igra imati dedicated servere i da je sve simulirano na serverima što znači baš FFA – Fair For All. Ovo je svakako odlična stvar jer svi uvijek žudimo za dedicated serverima. O igri možete pronaći još više detalja ako posjetite službenu stranicu igre.

background 9

Za sve vas koji volite različite skinove u igri biti će i toga! Likove s kojima igrate, oružja i minione moći ćete ukrašavati kao da ste Modni Mačori

I na kraju nismo dali najbitniju stvar. Kada igra izlazi i gdje? Igra dolazi krajem ovoga mjeseca (studeni) na Steam i potpuno će biti besplatna za preuzimanje. Sve što trebate napraviti je kliknuti na link, dodati igru na wishlistu i podržati naše dečke kada izađe igra. Ne košta ništa. FrozenPixelu želimo puno uspjeha!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano