Vijesti

I Apple u svijet igara ulazi ove godine sa svojom novom uslugom – Apple Arcade

Neki dan Google, pa sad Apple. A navodno još neke velike kompanije žele dio kolača u sve bogatijoj industriji što video igre svakako jesu. No, za razliku od Googlea, Apple se odlučio na drugačiji pristup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apple Arcade

Kao što iz naslova možete zaključiti, Apple neće izdati svoju konzolu ili raditi neke velike”AAA” igre za postojeće konzole, već će korisnicima ponuditi novi pretplatnički model gdje ćete moći igrati preko 100 igara na iOS (iPhone i iPad), Mac i Apple TV uređajima.

https://www.youtube.com/watch?v=67umVefSXnY

Odlična stvar je što ćete sve igre moći igrati offline, a ako imate više kompatibilnih uređaja moći ćete igre prenositi s jednog na drugi i nastaviti tamo gdje ste stali.

Velika imena rade ekskluzivne igre za Apple Arcade

Spomenut ćemo samo da legendarni Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy) radi na novoj Apple Arcade igri, no iz Applea ističu da će u budućnosti doći još puno velikih ekskluziva.

Zasad još uvijek nije poznata cijena pretplate ni hoće li usluga biti odmah dostupna u svim zemljama, ali vjerujemo da će Hrvatska biti podržana od prvog dana.

https://www.youtube.com/watch?v=95FuVib8mcY

Baš kao i Google Stadia, Apple Arcade dolazi ove godine i to na jesen. Apple je obećao da će u narednim tjednima otkriti cijenu pretplate, ali da ćemo negdje na ljeto saznati puno više detalja o nadolazećim igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano