Vijesti

I Nintendo će vam uskoro početi uskraćivati besplatno mrežno igranje

Nepopularnom tandemu Microsofta i Sonyja, koji su već usvojili pretplatnički model za mrežno igranje (i koji je pored toga jako unosan), sada se pridružio i Nintendo. Nintendo je napokon otkrio pretplatničke modele za mrežni servis Nintenda Switch. Ovaj program postat će aktivan tijekom 2018. godine, a sve do tada imat ćete mogućnost zaigrati igre koje podržavaju mrežno igranje, i to besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No što nakon što Nintendo usvoji novi pretplatnički model? Tada ćete morati izdvojiti 20 dolara godišnje za ovaj servis, za tri mjeseca 8 dolara, ili ako želite samo pretplatu na jedan mjesec, tada je cijena 4 dolara.

Kao što je najavljeno, za funkciju glasovnog razgovora i online lobija morat ćete na svoj smartphone (Nintendo se nada da ga imate, kad već kupujete konzolu i želite moderne online funkcionalnosti) instalirati aplikaciju predviđenu za to. Aplikacija će srećom biti besplatna, dok se prva funkcionalna verzija očekuje tijekom ljeta 2017.

Uz navedeno Nintendo Switch Online pretplatnici imat će pristup brojnim besplatnim verzijama starih NES igara, od kojih će neke imati i dodane online funkcionalnosti. Od takvih naslova Nintendo je naveo Super Mario Bros. 3, Balloon Fight i Dr. Mario. Nintendo spominje mogućnost proširivanja baze dostupnih igara, možebitno i SNES naslovima. Ono što je bitno jest to da imate pristup ovim igrama sve dok imate aktivnu pretplatu.

Hoće li Nintendo Switch Online ujedno zamijeniti i Virtual Console servis, to ostaje za vidjeti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano