Vijesti

Je li sinoćnji State of Play: PlayStation bio totalna katastrofa?

Ako ćemo objektivno gledati – State of Play: PlayStation bio je ono što je trebalo očekivati s obzirom da je Sony naglasio da je ovo tek prva epizoda i da će mnogo toga doći u budućnosti. Jedino što možda osobno nisam očekivao toliko veliku količinu VR igara koje doduše izgledaju sve bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VR je budućnost PlayStationa što smo vidjeli sinoć

Posebice se to odnosi na Blood & Truth kojeg ekskluzivno za PSVR radi Sonyjev London Studio. Igra izgleda impresivno i čini se kako ima pravu priču iz “velikih” igara. Visoka produkcija vrišti na sve strane što je očito odmah u prvim sekundama i mogu iskreno reći da ovo jedva čekam odigrati.

PlayStation VR prodan u 4.2 milijuna komada

Definitivno VR na PlayStationu nije samo prolazna stvar koja će umrijeti kao Kinect. Iako smo možda svi očekivali da će VR biti samo jedan “gimmick” bez prave podrške i bez igara, debelo smo se prevarili.

Kad prodate 4.2. milijuna nečega, znači da radite dobar posao. A Sony se sinoć pohvalio da su prodali do 3. ožujka upravo toliko PlayStation VR uređaja i sasvim je jasno nakon prezentacije koju smo gledali sinoć da je VR tu da ostane i da će VR biti važan dio PlayStation 5 sustava. Pogledajte samo koliko već imate VR igara?! Više nego što je Vita ikad imala.

Već smo nekoliko puta pisali da je Sony patentirao različite PSVR patente koji su 99% vezani uz PlayStation 5 i novi VR.

Virtualno doba

Virtualno je svakako, kako god okrenete. Ako se bojite da će PlayStation i Sony zanemariti zbog VR-a, PlayStation 5 konzolu, naravno da neće jer će se PlayStation 4 prodati najmanje 25 puta više u odnosu na VR i jasno je da je VR samo dodatak. Dodatak koji donosi dobru lovu i ekstra vrijednost za brand.

PlayStation 5 i novi VR trebali bi podignuti sve na jednu veću razinu po pitanju prikaza i kvalitete slike, pa i grafike. PSVR je odlična i zabavna stvar, ali zbog ograničenog PS4 hardvera, igre često pate od slabe grafike i užasno mutnog prikaza što je definitivno nešto što smeta. Kao i svi oni kablovi koje bi idući PSVR morao smanjiti što će i napraviti ako pogledate nove patente o kojima smo pisali.

Subjektivno – State of Play: PlayStation je bio živa katastrofa

Generalni dojam većine igrača je upravo ovaj što sam napisao u naslovu. Većina je ovu prvu PlayStation epizodu ocjenila živim očajem jer zapravo nismo vidjeli primjerice jedan The Last of Us Part II, Death Stranding ili Ghost of Tsushima.

Svi smo od PlayStationa naviknuli dobiti velike stvari, ali razmislite kad je zadnji put Sony ispunio velika očekivanja koja smo imali? Sjetite se samo prošlog E3 sajma gdje Sony nije oduševio. Ili su naša očekivanja prevelika ili se Sony utišao pred buru zvanu PlayStation 5?

Je li uopće bilo realno očekivati da će Sony najaviti neke velike i nove AAA ekskluzive kad je PlayStation 4 na zalasku? The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima i Death Stranding su dovoljno velike igre koje će podignutu buru kad god bile prikazane i njima ne treba posebna prezentacija. Dovoljan je jedan trailer da internet poludi.

Vraća se “bahati” Sony?

Ne vjerujem. Iako je činjenica da je PlayStation aktivnost na minimumu ostaje samo pitanje “kad će PlayStation 5?” jer kad saznamo datum izlaska sve će biti jasno.

Ako ove godine izađu Death Stranding, The Last of Us Part II i Ghost of Tsushima opet ćemo pričati o fantastičnoj godini koju PlayStation ima. Uz nadolazeći Days Gone pričamo o 4 velika naslova koja će ispratiti odlazak PlayStationa 4 u mirovinu.

No, što će biti ako PlayStation 5 ne izlazi iduću godinu? Najave novih igara nema. PlayStation ne dolazi na E3 jer sami su rekli da nemaju što pokazati. Također, ne zaboravite da su iz PlayStationa potvrdili da će njihova politika biti “manje, a bolje”, što znači da možemo očekivati manje igara od njih, ali još kvalitetnijih nego ranije.

Kako mi se osobno čini, sve osim dolaska PlayStationa 5 iduće godine i to ne na kraju godine, bilo bi iznenađenje. Sumnjam da Sony može “razvodniti” 3 ekskluzive za koje ne znamo kad dolaze na ovu i cijelu iduću godinu.

Sony je pokrio prvi kvartal s Days Gone ekskluzivom i još su mu ostale 3 velike igre. Kad će one izaći?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano