Vijesti

JRPG blic novosti | Zvijezda dana je otkrivenje igre pod nazivom Lost Sphear

Spasimo svijet od izumiranja sjećanjima i nemojmo otvarati sumnjive aktovke. Osim ako nisu pare unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjim JRPG novostima primat definitvno zauzima nova igra pod nazivom Lost Sphear. Također imamo jednu godišnjicu kao i naslov opasno inspiriran Shin Megami Tensei igrama.

Kreatori igre I am Setsuna otkrivaju novi naslov Lost Sphear

Izgleda da je Tokyo RPG Factory je nakon odlične igre I am Setsuna krenuo u proizvodnju JRPG igara. Današnji reveal trailer za njihovu novu igru Lost Sphear samo potvrđuje da se radi o talentiranoj ekipi koja će bez sumnje izbaciti super igru u okvirima žanra. Bit ćemo u ulozi dječaka po imenu Kanata koji sa svojom družinom ima zadatak obnavljati svijet oko njih koji nestaje putem memorija odnosno sjećanja (power of Memory). Dakle, klasično spašavanje svijeta u vizualno privlačnoj grafici i izometrijskoj kameri. Klasična stara škola. Da ne nabrajam previše, samo bacite oko na trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=6nT3A8aNwy8

Lost Sphear će izaći za PC, PlayStation 4 i Nintendo Switch početkom 2018. godine po cijeni od 49.99$. Točan datum još nije poznat.

Atelier serijal slavi 20. godišnjicu postojanja

Atelier_20th_anniversary_FFA.jpg

Kod nas slabo poznat serijal van krugova JRPG fanatika, Atelier, slavi 20 godina postojanja na način da će se održati prezentacija 7. lipnja koja će se moći pratiti na YouTubeu. Komemoraciju će održati Yuuka Aisaka koja posuđuje glas Sophie u Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book kao i dizajner likova Mel Kishida. Navodno bi na prezentaciji mogla pasti i teaser (ako ne i najava) nekog novog Atelier naslova.

The Lost Child izlazi krajem kolovoza u Japanu

Nije Shin Megami Tensei svijet jedini koji se bavi demonima, okultizmom, krajnje ozbiljnim temama i slično. Ima još takvih JRPG-ova, a među njima je i The Lost Child, nova igra kreatora igre El Shaddai: Ascencion of  the Metatron. Ni taj naslov nama ne znači mnogo ali zvuči kul!

U igri The Lost Child novinar Hayato Ibuki istražujući samoubojstvo osobe koja je iskočila pred vlak na Shinjuku stanici doživi poguranac neke misteriozne sile zbog kojeg padne na platformu. Spašava ga djevojka pod imenom Barcia i da mu aktovku. Aktovka je svojevrsna Pandorina kutija koju nebi bilo pametno otvoriti…

https://www.youtube.com/watch?v=T3Q06-OaPy4

U kutiji je uređaj za hvatanje demona, a Ibuki će na taj način krenuti u potragu za misterioznom djevojkom. Dakle, u normalnim dnevnim aktivnostima prikupljamo informacije i dobijamo saznanja o mogućim demonima i incidentima povezanima s njima, a kasnije se to pretvara u dungeon crawler a la Persona.

The Lost Child izlazi 24.8. u Japanu za PlayStation 4 i PlaySation Vitu. Nadajmo se da će igru lokalizirati jednom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano