Vijesti

Kreator Dead Space serijala volio bi napraviti novu igru, ali od toga ništa jer EA ne želi igru

Ako moram izdvojiti (osobno) jedan serijal kojeg više nema, a koji bih želio igrati, onda je to Dead Space. Obožavao sam igrati Dead Space, posebice prvi i drugi dio, ali mnogi dan danas preko Xboxa igraju i co-op Dead Spacea 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serijal je to koji je probudio horor žanr i predstavio neke nove mehanike koje smo obožavali. Serijal je to koji je imao i prilično kompliciranu priču koja vas je vukla dalje i dalje u svoj svijet. Serijal je to koji me trznuo od straha nekoliko desetaka puta i koji neću nikad prežaliti.

Serijal je to koji je neslavno umro jer EA smatra da nema više mjesta za ovakve SP igre. Kreator serijala, Glen Schofield u nedavnom intervju za GameInformer izjavio je da on želi novi Dead Space, ali da to nije moguće.

Dead Space 4 je danas teško prodati na tržištu, posebice Electronic Artsu koji sve više napušta single-player igre, a okreće se multiplayer igrama koje dugoročno donose novac. Teoretski, ako se igra i vrati na tržište morala bi imati multiplayer.

Schofield je istaknuo da kad bi dobio priliku, novi Dead Space ne bi dijelio priču i lore prva 3 nastavka, već bi išao zasebnim putem. Možda i puno mračnijim jer Schofield je istaknuo da želi napraviti nekakvu sci-fi igru koja će biti mračni miks Mass Effecta i Aliena.

Ovako nešto bi i mi voljeli zaigrati, ali šanse nisu velike. Inače, Glen Schofield je bio jedan od suosnivača Sledgehammer Gamesa koji radi Call of Duty igre za Activision. Glen je napustio kompaniju i Activision u prosincu i ne znamo na čemu radi, ali sigurni smo da na tržištu ima mjesta za novu Dead Space igru.

Pogledajte samo koliko ljudi vole igrati Resident Evil 2 Remake koji je horor single player igra. OK, Dead Space nije brand kao Resident Evil, ali ako slušate glas igrača svi želimo igrati novi DS. Druga je stvar što EA nije sretan ako se svaka igra ne proda u jedno 50 milijuna primjeraka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano