Vijesti

Kreator The Last of Usa napustio Naughty Dog

Tužne vijesti stižu iz najboljeg Sonyjevog studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, dogodilo se ono što smo već neko vrijeme očekivali. Bruce Straley je na službenim stranicama Naughty Doga objavio svoj kraj u tom razvojnom studiju. Takvo nešto je bilo i za očekivati, pogotovo nakon što smo krajem prošle godine otkrili da Bruce ne radi na novoj The Last of Us igri.

Bruce je već onda najavio, potreban mu je predah od razvoja video igara, što je posebno razumljivo nakon što je iznio posljednja tri velika projekta Naughty Doga – The Last of Usa, Left Behind DLC-a (koji je naknadno izdan kao stand-alone igra) te Uncharteda 4. Evidentno je da je u ovom slučaju došlo do zasićenja, čovjek je dotaknuo sami vrh, te su mu potrebni novi izazovi u karijeri. Vjerujemo da je teško motivirati se u takvoj situaciji.

Veteran Naughty Doga

Straley je veteran u studiju, priključio se 1999. godine kao petnaesti zaposlenik ND-a. Radio je kao dizajner na Crash Team Racing igri, dok je svoj rad nastavio na Jak serijalu, a kasnije i na Uncharted serijalu. Upravo je Uncharted 2 bio njegov prvi projekt u liderskoj ulozi, dok će se mnogi složiti – još i danas se radi o najboljem nastavku u serijalu.

Bruce još uvijek nije odlučio što će dalje sa sobom, međutim, u oproštajnom pismu naglasio je kako ovo nije kraj njegovog kreativnog stvaralaštva. Legendo, sretno ti bilo, svakako ćemo pratiti tvoj rad!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano