Vijesti

Microsoft će se s PlayStationom 5 boriti s čak dvije nove Xbox konzole

Počeli su curiti i prvi detalji o budućnosti Xboxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo ni svjesni što nas sve čeka u 2019. godini koja će, prema svemu sudeći, biti ključna za razvoj gaming industrije. Kao što je to bila i “ona” 2013. godina. Sonyjeva najava izostanka njihove prisutnosti na narednom E3 sajmu, kao i neodržavanje PlayStation Experiencea po prvi put od 2014. godine znači to kako se Sony totalno okrenuo razvoju PlayStationa 5. I ne samo to, snažno se šuška o tome kako Sony priprema nekoliko vlastitih velikih događaja u 2019. godini, od kojih će na jednom predstaviti PlayStation 5 koji bi trebao izaći krajem 2019. godine ili u prvoj trećini 2020. godine.

S druge strane Microsoft definitivno ne miruje, unutar tabora radi se na razvoju nove generacije njihovog Xboxa već godinama, a sad smo iz pouzdanih izvora dobili i prve konkretne generacije. Naime, kako pouzdani Windows Central piše – Microsoft sprema čak dvije nove konzole nove generacije. Projekt “Lockhart” je slabiji novi Xbox koji će po izlasku biti nešto snažniji od Xboxa One X (dakle, okrećemo se u potpunosti 4K gamingu), dok projekt “Anaconda” označava još snažniju, ali i skuplju verziju konzole.

anaconda+snake.jpg

Anaconda – Microsoft se nada kako će progutati konkurenciju sa još snažnijom izvedbom novog Xboxa.

Dakle, Microsoft je odlučio od starta gurati dvije verzije konzole, umjesto da radi reviziju negdje par godina od izlaska, kao što je to trenutačno s Xboxom One i snažnijim Xboxom One X, ili kao što je to Sony napravio s PlayStationom 4 i njegovom snažnijom PRO izvedbom. Kako pišu na Windows Centralu, Microsoft je fokus za novu generaciju odlučio postaviti na bržem učitavanju igara i tekstura, što gotovo sigurno znači uvođenje brzih SSD diskova.

Sjedinjenje Windows platforme

Navodno u Microsoftu novu generaciju konzola pripremaju s Windowsima i PC gamingom duboko ukorijenjenima unutar istog sustava. Tzv. Game Core je platforma unutar projekta Windows Core (Windowsi na svim uređajima) o kojoj se otvoreno priča već neko vrijeme, a trebala bi developerima omogućiti lakši razvoj igara za Xbox i PC, što će značiti sjedinjenje platformi snažnije nego ikad dosad.

Kako bilo, 2019. godina će biti izuzetno zanimljiva i čeka se samo prvi potez jednog od ova dva giganta gaming industrije. Mi smo nekako sigurni kako će Sony baciti prve karte na stol, kao što je to bilo i 2013. godine predstavljanjem PlayStationa 4 početkom godine. Sigurno je samo kako Microsoft neće raditi pogreške kao što je to bilo s Xboxom One i visokom cijenom, Kinectom (sjeća li ga se itko još uvijek?), pričama o always onlineu itd. Dakle, borba nove generacije konzola biti će neizvjesnija nego ikad.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano