Vijesti

Microsoft je navodno opet krenuo u kupovinu, na meti je Obsidian Entertainment

Još jedan studio bi mogao pasti pod okrilje ovog softverskog diva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa čudno za Microsoft. Jedini način na koji pokušava pridobiti razvojne timove da “prijeđu na njihovu stranu” je putem kupovine ilitiga akvizicije. Nakon što su tako pribavili Mojang (Minecraft), Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice), Playground (Forza), Undead Labs (State of Decay 2) i Compulsion (We Happy Few), čini se da im nije dosta.

Prema nekim anonimnim izvorima za Kotaku, Microsoft je navodno pri kraju pregovora sa Obsidian Entertainmentom, razvojnim timom koji stoji iza kultova od igara kao što su Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas te Pillars of Eternity za koji ima je bila potrebna i financijska injekcija u vidu Kickstarter kampanje. Obistini li se ova glasina, vjerojatno im financije više neće biti problem, ali će biti pod okriljem Microsofta. Navodno nije pitanje hoće li se dvije strane dogovoriti oko akvizicije, nego je samo pitanje vremena kad će se to ostvariti.

Obsidian je već debelo u poslu što se tiče izraze novog, neidentificiranog RPG-a za izdavača po imenu Private Division (izdavač pod okriljem 2K Gamesa namjenjen za izdavanje igara srednje veličine) pa je pitanje kako bi se akvizicija odrazila na situaciju. Vjerojatno bi prava na tu igru pripala Microsoftu, bilo da ih naslijedi ili otkupi od Private Divisiona.

Inače su Obsidian Entertainment i Microsoft već imali “aferu” zvanu Stormlands. To je trebao biti RPG ekskluzivan za Microsoftovu konzolu kojeg bi izdao sam Microsoft, ali trzavice između dvije kompanije su dovele do toga da se igra otkaže 2012. godine. Čini se kako nekoliko godina poslije bi mogla stići ovakva “pomirba” kojom Microsoft želi ponovno pojačati prisustvo u PC gaming segmentu. U tom slučaju akvizicija Obsidiana bi bila logičan izbor. Glasnogovornici Microsofta i Obsidiana kažu kako neće komentirati ove glasine pa sve ovo treba uzeti sa dozom skepse.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano