Vijesti

Minecraft: Story Mode idući tjedan stiže na Netflix – kako ćemo ga igrati?

Netflix će se s Minecraftom upustiti u avanturu interaktivnih filmova i serija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već svi znamo, Telltale je propao. Developer studio koji je radio adaptacije serijala poput Walking Deada i Game of Thronesa u epizodne igre, a koji se mogao pohvaliti i vlastitim IP-em poput Wolf Among Us-a ovih dana egzistrira doslovno u hladnom pogonu, gdje je ostalo tek 20-ak ljudi koji u suradnji s partnerima završavaju neke od započetih projekata. Prije nego se sve totalno ugasi.

Tih nekoliko developera zajedno sa Skyboundom, produkcijskom kućom koja je stvorila The Walking Dead seriju, dovršava treću i posljednju sezonu The Walking Dead igre. Tu je i partnerstvo s Netflixom, koje je trebalo rezultirati Stranger Things i Minecraft: Story Mode igrama, od kojih je projekt Stranger Things nažalost otkazan, a Minecraft: Story Mode za Netflix će biti pretposljednji produkt nekadašnjeg giganta.

Jedna od najpopularnijih Telltaleovih igara

Minecraft: Story Mode je na PC-ju, PlayStationu 3 i 4, te Xboxu 360 i One izašao još 2015. godine i iznenađujuće pokupio fantastične kritike. Telltale je uspio u kockasti Minecraft svijet ugurati vrckavu, ali prilično zanimljivu priču, što je rezultiralo i drugom sezonom koja je svoj prvi nastavak dobila sredinom prošle godine. To je prepoznao Netflix koji je Telltale angažirao kako bi igru prilagodio svojoj usluzi za streaming video sadržaja.

minecraftstory.jpg

Pomoći Lukasu ili pratiti Gabriela? Odabrati ćemo to daljinskim upravljačem.

Kako će se Minecraft igrati/gledati na Netflixu? Igra će se u punom izdanju moći igrati kao i na gaming platformama, gdje ćemo daljinskim upravljačem odabirati odluke i izvodti neke jednostavne radnje, dok će kretanja kroz svijet ipak biti automatizirana. Odluke će se spremati na Netflixovim serverima. Kako to izgleda možete pogledati u traileru ispod, a moramo priznati da se nama sviđa koncept.

Hoće li Netflix uspjeti progurati ovaj format interaktivnih serija? Saznati ćemo već 7. 11. kad stiže prva sezona..Što mislite, leži li tu budućnost filmske industrije? Ili pak mislite kako bi se priča kod ovakvog oblika zabave trebala odvijati u linearnom procesu kako su zamislili producenti, redatelji i scenaristi?

 

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano