Vijesti

Na Netflixu je dostupan “Playing Hard”, dokumentarni film o razvoju For Honora

Nakon što su Netflixom zavladali genijalni (ako volite nogomet) dokumentarci koji prate nogometne klubove, a dosad smo imali priliku pratiti sezonu Juventusa i Sunderlanda, najnoviji dokumentarni film mogao bi biti pokretač novog trenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne-režirani dokumentarni film s punim uvidom u kontroverzan razvoj jedne igre

Naime, na Netflixu je dostupan prvi dokumentarac takve vrste – “Playing Hard”, gdje kroz 90 minuta imamo priliku zaviriti u razvoj Ubisoftovog For Honora, igre koja je kroz svoje 4 godine aktivnog razvoja prolazila kroz itekakve probleme.

I ne, ovo nije još jedan od onih promo filmova koje nam razvojni studiji serviraju s primarnom svrhom da prodaju igru, već je “uhvaćen” čitav niz kontroverzi i narušenih ljudskih odnosa tokom razvoja jednog AAA projekta. I samo da vas upozorimo, kreativni direktor igre Jason VandenBerghe će vam se uvući pod kožu, a preokreti kakve će nam servirati su još neviđeni čak i u režiranim hollywoodskim filmovima. Velika preporuka!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano