Vijesti

Nakon što je Lenovo doslovno iskopirao PlayStation VR dizajn, Sony ih je natjerao da plate velike pare

Nema zezancije sa Sonyjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomislili biste možda kako je ovaj kineski tehnološki gigant ukrao, odnosno kopirao dizajn PlayStation VR-a, što nas, iskreno, nebi nimalo čudilo s obzirom kakvi stereotipi krase kineske korporacije. Što je čista istina, nema iznenađenja u ovom tekstu. Lenovo je još u svibnju predstavio Mirage headset, a koliko je sličan PlayStationu VR-u uvjerite se sami.

Razlika leži u tome što je Mirage kompletan autonoman VR sustav. Dakle, ne trebate ni mobitel ni računalo kako biste se igrali na njemu. Dok PlayStation VR svoju procesorsku i grafičku snagu crpi iz PlayStationa 4. Ipak, dizajn headseta je praktički pokraden, a svi znamo kako je Sony na tom polju utrošio gomile novaca kako bi napravio daleko najudobniji VR headset daanašnjice.

Po izlasku Miragea stvari su se zakomplicirale, dizajn je očito pokraden, Sony je poludio, pa makar ne znamo točno je li sve to zajedno završilo i na sudu, Sony je očito uspio dobro zapapriti i možda riješiti stvar izvan suda nagodbom. I Lenvo sad treba platiti. Koliku cifru? To ne znamo, međutim, na civilizirani način Sony i Lenovo su objasnili kako je Lenovo sad “licencirao” Sonyjev headset, što ih sigurno nije izašlo nimalno jeftino.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano