Vijesti

Nihon Falcom radi na novom Ys nastavku

Adolova saga se nastavlja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim skorašnjeg dolaska Dragon Questa XI, JRPG fanovi imaju dodatnog razloga za veselje. Naime, pomalo neočekivano, Predsjednik Nihon Falcoma, Toshihiro Kondo je za vrijeme intervjua s francuskim portalom ActuGamingom otkrio kako se radi na novom nastavu Ys serijala. Nakon što se Ys VIII: Lacrimosa of Dana proširio na manje-više sve relevantne platforme današnjice (posljednja inačica je izašla za Nintendo Switch ove godine), očito su u Nihon Falcomu zaključili da je vrijeme da se ovaj dugovječni serijal nastavi. U slučaju da niste znali, Ys serijal je veteran star preko 31 godinu baš kao i Final Fantasy (1987. godište) i Dragon Quest (1986. godište).

Uglavnom, vijest je neočekivana jer su fanovi Ys serijala očekivali remake petog nastavka. U tom slučaju bi bili sređeni svi nastavci redom do osmice. Sve što se dosada zna o budućem nastavku je to da će se događaji nastavljati na događaje iz osmog nastavka. Glavni junak će i dalje kao i dosada biti Adol. Konstanta koja se ne mijenja. Za bilo što detaljnije ćemo vjerojatno trebati čekati ovogodišnji Tokyo Games Show baš kao što je to bilo prije 4 godine sa Lacrimosa of Dana.

https://www.youtube.com/watch?v=NSzbW7KKwWc

Ako još niste igreli Ys serijal, probajte posljednji nastavak Ys VIII: Lacrimosa of Dana pa tko zna, možda vam se svidi. Igra je vani za PlayStation 4, PS Vitu, PC i Nintendo Switch. Jedino nema ljubavi za Microsoftovu konzolu. Jedino se čuvajte PC verzije na Steamu jer je port patio od raznih bugova i generalno lošeg prebacivanja. Glavni krivac za loš port, NIS America je ponešto problema ispravio, ali vjerujem da i dalje treba biti na oprezu. Konzolaške verzije su zasad sigurna oklada.

{loadposition pratinas}

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano