Vijesti

Nintendo i Microsoft kreću u zajedničku suradnju? Igrači već “kuju” zavjere da se udružuju kako bi srušili PlayStation

Microsoft i Nintendo dva su srca bratska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internet je katkad zaista zanimljivo mjesto. Samo ponekad jer zadnja 2 dana čitamo svašta o zavjeri koju smišljaju Nintendo i Microsoft. Cilj? Srušiti dominaciju PlayStationa. Ima li tu istine? O zavjeri ne, ali suradnji da.

Microsoft na Nintendo donosi Game Pass, igre i Xbox Live?

Da, nije nikakva patka. Prema pisanju GameInformera na pomolu je velika suradnja Nintenda i Microsofta. Ne samo da MS i Nintendo planiraju prebaciti neke Xbox One igre na Switch, već bi čitava Game Pass biblioteka igara mogla doći na Switch. Kako? Putem streaminga.

Možda to sve i nije tako čudno kad znamo da je MS već prebacio igre kao što su Minecraft na Switch, a sjetite se samo Rarea i njihovih igara za Nintendo. Nadalje, Ninja Theory i Obsidian koji su od nedavno u vlasništvu Microsofta, također izdaju igre za Switch. Doduše, Obsidian će izdati i za PS4 igre koje je obećao izbaciti na PS4 prije nego ga je MS kupio.

Konkretno, prva igra koju bi Microsoft mogao prebaciti na Switch je odlična arkada Ori and the Blind Forest, a kad znamo da je Microsoft nedavno najavio svoju “Project xCloud” stream uslugu, onda nam ovo zvuči itekako moguće. Microsoftova ideja s xCloudom je omogućiti Xbox igre na svim uređajima, a Switch je očito jedan od njih.

Gearsi i Halo na Switchu? Da.

To bi značilo da će Switch vlasnici moći igrati putem streama Gears of War 5 na Switchu. Tu se u cijelu priču uklapa Game Pass koji navodno dolazi na Nintendo, a preko kojeg bi Nintendo vlasnici imali bazu od nekoliko stotina Xbox igara. GameInformer tvrdi da njihovi izvori kažu da će objava surdanje doći ove godine, odnosno na E3-u.

Ovo bi svakako bila po mnogima “win-win” situacija jer bi Microsoft zarađivao novac od Nintendo igrača kojih ima sve više budući da prodaja Switcha iz mjesec u mjesec ruši rekorde, a i Nintendo igrači dobili bi solidnu bazu “velikih” igara. Ako sanjate da će iduću generaciju Xbox imati ekskluzivne igre onda na to zaboravite jer sve igre koje razvijaju Xbox studiji dolaze svakako na PC, pa zašto ne bi i na Nintendo?

Budite sigurni da ćemo puno više o suradnji, ali i samom “Project xCloudu” saznati na E3-u. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano