Vijesti

Nintendo NX bi trebao zamijeniti sve kućne konzole i uređaje

Ako uzmemo u obzir gamere i hardver entuzijaste, nova Nintendova konzola kodnog imena NX jedna je od najpopularnijih tema na internetu. Gotovo svakodnevno nam pristižu novi tračevi, od kojih neki mogu biti prilično realni, dok neke druge pak promatramo s podsmijehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovih dana se s novom dozom informacija portalu Dualpixels javio Geno, izvor koji je ranije javljao informacije koje bi se kasnije pokazale u velikoj mjeri točnima. Tako je, primjerice, točna bila informacija o 3D Pokemonima (Pokemon X i Y), o novom tipu Pokemona Fairy (o kojem smo pisali jučer), o Microsoftovom IllumiRoomu… Dakle, nije baš nepouzdan izvor.

Rad na novoj konzoli započeo je 2014. godine, a interno se smatra kao posljednji projekt preminulog Satoru Iwate. Stoga su Nintendovi inženjeri iznimno motivirani stvoriti nešto posebno.

Prva u nizu informacija (iliti tračeva, kako vam je draže) je da će NX biti spojen bežičnim putem na TV. Nintendo NX bi trebao dolaziti u paketu s USB HDMI bežičnim prijemnikom, koji bi spojili u klasični HDMI ženski konektor na TV-u, a on bi trebao biti sposoban primati i prikazivati puni HD prikaz na TV-u.

Analogne gljivice na kontroleru trebale bi imati motoriće u sebi, slično kao što primjerice imaju triggeri na Xbox One kontroleru. U praksi, kad bi se u igri zaletjeli u zid, motorići bi usmjerili analog gljivu unatrag, simulirajući tako pad lika kojim upravljate. Tako se primjerice može simulirati trčanje po neravnoj površini, primanje vatre u ratnim igrama… Granica je samo mašta developera!

Nintendo NX bi se trebao moći povezati sa širokom paletom bluetooth uređaja. Zanimljiva bi bila integracija s mobilnim uređajima, gdje bi kroz televizor primali pozive, poruke i ostale notifikacije

Po pitanju strukture hardvera Nintendo bi se mogao znatno približiti Xboxu i PlayStationu. Za razliku od Wii U, koji prilikom razvoja igara developere stavlja na stotine muka, NX bi trebao biti mnogo jednostavnije arhitekture, a samim time i lakši za razvoj igara. Arhitektura bi trebala biti toliko slična Xboxu One i PlayStationu 4 da bi uz minimalne preinake trebala moći pokrenuti Xbox i PlayStation nativne igre! Navodno je jedan developer izjavio: “NX je najjednostavniji uređaj na kojem smo ikad programirali! Napišeš kod, “kompajlaš” ga i radi!”

Operativni sustav navodno je po funkcijama toliko sličan današnjim modernim pametnim telefonima, da se Nintendo svim silama trudi ne prikazati ga kao Android OS! Poseban fokus stavljen je na mrežne funkcije, gdje bi se konzola trebala moći povezati s mnogim uređajima, te samim time kreirati kućni ekosustav koji bi funkcionirao onako kao što je Xbox One davno zamišljen. Xbox One se od starta prodaje prilično odmaknuo od te filozofije, stoga nam tek preostaje vidjeti kako će se Nintendo snaći na tom planu. Naravno, ako uzmemo u obzir da su informacije barem donekle istinite.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano