Vijesti

Nintendo Switch bez backward compatibilityja, potvrđena podrška za Unreal Engine 4

Nintendo Switch je tek najavljen, a po običaju u sljedećim mjesecima možemo očekivati sve više novih informacija (naročito onih tehničkih). Za početak, evo i dobrih i loših.

Japanski magazin Famitsu obratio se Nintendu za par pitanja o njihovoj novoj konzoli. U Nintendu su priznali da kupci Switcha ne mogu očekivati „ugrađenu“ kompatibilnost s Wii U i 3DS igrama, odnosno prethodne Nintendove kućne i prijenosne konzole. Što je i logično, uzevši u obzir da Nintendo Switch neće imati mogućnost reprodukcije diskovnih medija kao što ima Wii U, već će pokretati igre preko disketa odnosno cartridgea. Sada znamo sa sigurnošću da neće pokretati ni 3DS diskete.

Naravno, mogućnost kasnijeg digitalnog reizdavanja 3DS i Wii U, te naslova iz ponude ranijih Nintendovih konzola nije odbačena. Dodajmo tome da dva Joy-Con kontrolera (koji se spajaju na sa strane na Switch) dolaze u pakiranju s konzolom.

Drugi dio vijesti odnosi se na potvrdu Epic Gamesa (putem Twittera) kako će Nintendo Switch podržavati Unreal Engine 4. Unreal Engine 4 smo imali prilike vidjeti na djelu u naslovima poput Street Fightera V i Gears of War 4. Dakako, nije za očekivati isti standard prikaza kao na ostalim kućnim konzolama, ali ovo je još jedan dokaz iznimne skalabilnosti UE pokretača. Ovo će mnogo značiti i studijima koji se oslanjaju na dokazane pokretače poput spomenutog UE 4.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close