Vijesti

Nintendo Switch se prodao u više komada nego Wii U za manje od godinu dana

Brojke svuda, brojke oko nas. Iz daljine jedva čujno dopire konkurentskih fanboya glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako dobra marketinška kampanja uparena sa zanimljivim hardverskim rješenjem i otvorenijom komunikacijom sa 3rd party razvojnim timovima rapidno daje rezultate. U cirka 10 mjeseci, Nintendo Switch konzola se prodala u više primjeraka nego Wii U tijekom čitavog svog životnog ciklusa. Konkretnije, do 31.12.2017. Switch je brojao 14.86 milijuna prodanih primjeraka dok je Wii U zapeo 13.56 milijuna. Sljedeće postignuće (barem u ovome pitanju) bi bilo nadmašiti Wii koji stoji 101.63 milijuna primjeraka. Nije nemoguć zadatak ako se stvari ovako nastave. Ovim tempom bi Switch mogao čak zatvoriti prvu godinu prodaje na 20 milijuna primjeraka prodanih konzola.

Što se igrara tiče, lista pokazuje kako se 1st party igre prodaju kao vreli burek poslije višesatnog rada na baušteli na +40 stupnjeva:

  • Super Mario Odyssey – 9.07 milijuna
  • Mario Kart 8 Deluxe – 7.33 milijuna
  • The Legend of Zelda: BOTW – 6.70 milijuna
  • Splatoon 2 – 4.91 milijuna
  • 1, 2 Switch – 1.88 milijuna
  • ARMS – 1.61 milijun
  • Xenoblade Chronicles 2 – 1.06 million

Nije loše, zar ne? Zanimljivo je vidjeti koliko je Mario jak naslov kad se u višestruko kraćem periodu prodao za gotovo 2.7 milijuna primjeraka više nego Zelda. Lijepo je vidjeti i kako je Xenoblade Chronicles 2 zakoračio u milijunske vode. Super Mario Kart 8 za Wii U se prodao u 8.40 milijuna primjeraka, a kako se čini, Deluxe verzija za Switch bi ga mogla nadmašiti. Što se tiče 3rd party prodaje, još uvijek je skromna. Prema VGChartzu primjerice, TES V: Skyrim se prodao na oko 310 000, a Doom u 180 000 primjeraka.

Izvor: www.nintendo.co.jp

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano