Vijesti

Nintendu cvatu ruže, a prema navodima pripremaju redizajnirani Switch za bitku s nadolazećim PlayStation i Xbox konzolama

Nintendo i njegov način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od slavnog terceta, Nintendo je kao kompanija najposebniji. Kompanija koja ide svojim putem i ne natječe se sa Sonyjem i Microsoftom u smislu jačine konzole, nego inovacijama i praktičnim idejama pokušava osvojiti srca i novčanike igrača. Kad gledamo prodajne rezultate, Switch je ogroman komercijalni uspjeh koji će kad gledamo prodaju na razini godine prestići PlayStation 4 u 2019. godini. Xbox je već ostavio iza sebe i on mu više i nije neka konkurencija. 

8 milijuna Nintendo Online pretplatnika

Vjerujem da većina vas ne zna kako od prošlog rujna i Nintendo ima uslugu kao što su PlayStation Plus i Xbox Live. Nintendo Online je sadržajno puno slabija, ali i puno jeftinija usluga koju ako želite igrati online na Switchu, morate platiti. Godišnja pretplata vas izađe oko $20 što nije puno, a zauzvrat igrate online i dobijete mjesečno SNES igre. Neke od njih poput stare Zelde vrijede svake kune. Switch je jako popularna konzola zbog igara koje ima, a sve više stižu igre i za “velike” igrače.

U javnosti vlada mišljenje da je Switch konzola za djecu što zapravo nije točno jer sve više velikih igara (pucačina i svih drugih žanrova) dolazi na Switch. Nintendo je jučer ubacio svima bubicu u uho izjavom da za kraj fiskalne 2019. godine priprema barem jedan novi i ogromni naslov. Što Nintendo kuha ne znamo, ali navodno da je riječ o velikoj ekskluzivi. 

Nova, redizajnirana konzola

Ono što mi ne znamo, očito zna japanski Nikkei koja je vrlo pouzdana publikacija koja se bavi poslovnim svijetom u Japanu i ostatku Azije. Nikkei inače nije nikakva žuta štampa i njihove objave uvijek imaju itekako dobre izvore. A oni kažu da Nintendo najkasnije do kraja ožujka 2020. godine priprema novi, redizajnirani Switch. Sjetite se da je ožujak 2020. godine mjesec kad svi najkasnije očekuju next-gen konzole. Redizajnirani Switch neće biti next-gen konzola, već osvježenje postojeće.

Novi Switch bi trebao biti prijenosna konzola manjih dimenzija nego sadašnja verzija, ali i manje cijene. Konzola bi dimenzijama trebala stati u džep, i prema svim informacijama neće imati dock kao što sad ima Switch. Istraživanje je pokazalo da većina igrača svakako Switch igra puno više u prijenosnom modeu. Zbog svega toga, Nikkei ističe da se očekuje cijena od oko $299,00 što je dosta jeftinije od sadašnje cijene.

Sve ovo ima više smisla kad znamo da Nintendo priprema novu, veliku Pokemon igru za koju se očekuje da će zaluditi svijet još puno više nego što je učinio Pokemon Go, a izlazak se čini izvjestan kad i nova, manja i prijenosna konzola. Čekamo E3 ili Nintendo Direct za nove informacije. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano