Vijesti

Ovako izgleda PlayStation Classic kad ga spojite na TV

Sony je medijima dopustio iznošenje prvih dojmova o PlayStation Classicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je tek nešto manje od mjesec dana preostalo do izlaska PlayStationa Classic, legendarne prve PlayStation konzole koja će na ovaj način dobiti svojevrsnu počast, a Sonyju nove milijune bez previše truda.

Zašto bez previše truda? Pa… nostalgija prodaje samu sebe, što nama i ne smeta toliko, jer je gotovo cijela redakcija prednarućila ovo čudo. Postoji, međutim, još nekoliko razloga zašto je “bez previše truda.”

Naime, veliki svjetski mediji upravo su dobili dopuštenje za objavu svojih prvih dojmova prilikom korištenja Classica, i svi se slažu u jednome. Sony je s PlayStationom Classic doslovno napravio minimum napora kako bi nam omogućio ovakvo nešto.

classic.jpg

PlayStation Classic menu.

Emulator koji pogoni igre je doslovno open source softver kojeg je nekad kreirao netko drugi, a koji svatko od nas može preuzeti s interneta. Postoji i problem, a to je da po igri postoji samo jedan slot za spremanje napretka. Primjerice, kad poželite izaći u menu i pokrenuti drugu igru, trebati ćete ustati, odšetati do konzole i pritisnuti “reset” tipku. Pritiskom tipke automatski se “sejva” igra u taj jedan jedini slot koji imate i već vidimo kako će to biti problem. Za usporedbu, NES i SNES mini dopuštaju četiri save slota po igri.

Također, i menu je je bazičan te ne nudi nikakve druge opcije osim mijenjanja igara i brisanja save slotova. Izgleda da ćemo od PlayStationa Classica 3. 12. za 799 kuna dobiti baš ono što bismo i trebali dobiti. I ni mrvicu više.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano