Vijesti

Paradox se pobrinuo da budućnost PC strategija bude izuzetno svijetla

Deus Vult!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubiteljima strategija ime Paradox bit će itekako poznato. Developeri ogromnih 4x strategija kao što su Europa Universalis i Victoria održali su svoju godišnju konvenciju pod nazivom PDXCON na kojoj su odlučili predstaviti čitav arsenal svojih budućih dodataka svojem stvaralaštvu. Krenimo redom.

E, ljudi! Koliko ekspanzija!

  • Crusader Kings II

Treba malo vremena da sjedne činjenica da je ova igra izašla 2012. Otada je dobila niz ekspanzija koje su, ne samo dodale novi sadržaj, već znatno poboljšale i promijenile mehanike vanilla verzije igre. Ako volite mikromenadžment čitave dinastije u kojoj pokušavate osigurati budućnost kraljevstva dok se kralj bori sa sifilisom, a sin jedinac mu je glup ko stup, ovo je igra za vas. Već se neko vrijeme govorilo kako se razvojni ciklus bliži kraju, a sudeći po nadolazećoj ekspanziji, to je vrlo vjerojatno tako.

https://www.youtube.com/watch?v=dEFoubsSzG8

Holy Fury potpuno će preraditi križarske ratove koji će se sada dijeliti u dvije faze: fazu pripreme i fazu napada. Također, osvajanjem Jeruzalema moći ćemo podijeliti svoju dinastiju tako da odredimo tko će nasljediti Kraljevstvo Jeruzalem pritom te se pritom odreći prava na vlast u svojoj originalnoj zemlji. Još promjena mehanika koje će znatno produbiti križarske ratove mogle bi biti šećer na kraju jedne genijalne strategije.

  • Europa Universalis IV

Nije ni Europa puno mlađa, svega jednu godinu, te je također već dobila niz ekspanzija koje su produbile početnu igru. Za razliku od Crusader Kingsa, u Europi Universalis naglasak se stavlja na trgovini i istraživanju te kolonizaciji. Smještena u razdoblje renesanse te sve do sredine 19. stoljeća, Europa Univesalis nudi mijenjanje zemlje iz korijena sukladno promjenama koje se događaju u čitavom svijetu. Najnovija ekspanzija nosi ime Dharma te će se fokusirati na Indijski poluotok koji će zahtjevati potpuno drukčiji pristup igri.

https://www.youtube.com/watch?v=FdMgda8JQn4

  • Hearts of Iron IV

Najnoviji dodatak Paradoxovim igrama je četvrto izdanje strategije smještene u Drugi svjetski rat. Nakon ogromnog uspjeha Hearts of Irona III, IV je također oduševio igrače nudeći im jednu od najboljih ratnih strategija. Dok su prethodne ekspanzije donosile promjene na National focuse, odnosno jedinstvene puteve država te poneku promjenu u samom gameplayu, Man the Guns će donijeti potpunu preradu pomorske borbe te sudeći po traileru, preradu National Focus stabla za SAD.

https://www.youtube.com/watch?v=M6MvE5AhmuQ

A sada nešto novo

Već se dugo šuškalo da će Paradox nešto novo najaviti. I dok su neki priželjkivali Victoriu 3, drugi su htjeli neki novi izlet. Paradox nije razočarao.

https://www.youtube.com/watch?v=AGTifuEu6hw

Imperator: Rome zasigurno je zvijezda PDXCON-a. Igra o kojoj još ne znamo puno s obzirom da je izašao tek prvi dev diary, no znamo da će pokriti razdoblje, vjerovali ili ne, Rima. Trenutno bi najbolji opis bio spoj duboko razrađenih likova Crusader Kingsa i politike i istraživanja Europe Universalis što svakako potiče na maštanje oko svih mogućih scenarija.

imperator1

E ovo se zovu detalji.

Potencijalni strateški hit dočekat ćemo tek početkom 2019. tako da spremite se na čekanje, a do tada pokušajte spojiti Englesko Kraljevstvo osvajanjem Irske dok vam prijeti ekskomunikacija iz Crkve.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano