Vijesti

Peter Molyneux, otac “hajpa” i pretjerivanja, ponovno nam obećava neviđenu igru!

Kada nam netko u svijetu igara obećava dosad neviđene stvari, a tek kada nam to obećava gospodin Peter Molyneux od milja nazvan Peter Muljatoryneux, onda znate da morate ovu vijest uzeti s ogromnom dozom skepticizma.

Vjerujemo da ste svi čuli za Petera Molyneuxa, boema, maga, čudotvorca, te često “pinokija” igraće industrije. Istinabog, iz kreativnog uma i pera spomenutog tvorca dobili smo i legendarne igre poput Populousa, Black & Whitea, Theme Parka, Fablea (kojeg je i uništio svojim neispunjenim obećanjima), ali u zadnje vrijeme mu ne ide. Trenutno osnivač studija 22Cans koji je pokupio hrpe love na Kickstarteru za igru Godus koja je pogađate – opet bila hajpana do neba, a krajnji rezultat nije bio niti blizu obećanog.

I tako jednog jutra poslije doručka, Peter maštovit kakav je počeo je kodirati i shvatio da ponovno stvara nešto neviđeno, ludo, divlje i drugačije. Kako sam kaže nakon pola sata shvatio je da se rađa nova igra koju je nazvao Legacy

Ako se pitate o čemu je riječ – ne znamo. Morat ćemo vjerovati Peteru da je riječ o nečemu drugačijem i neviđenom. Igra još nema žanr u koju bi je kreator mogao strpati. Također, ne znamo ni za koju platformu izlazi, ali trenutno se radi za PC. Ako je suditi po intervju, ni sam Peter ne zna još u kojem smjeru ide igra jer doslovno čovjek kodira i ako je ideja OK, ista će biti i ubačena u igru. Ako nije – ništa.

Kažu ljudi da svi zaslužuju drugu šansu (u slučaju Petera to je već treća ili četvrta), pa ćemo se opet, naivni kakvi jesmo, ponadati kako ćemo zaista dobiti nešto drugačije od gospodina Molyneuxa. Nekada davno pokazao je da zna i može, pa se iskreno nadamo da će se dio te magije vratiti natrag. 

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close