Vijesti

PlayStation 2 tema za PS4 vraća nas u dobra stara vremena

Tema pod nazivom “Legacy” inspirirana je izgledom kultne i najprodavanije Sonyjeve konzole.

Sony i developer Truant Pixel mnogim prijašnjim vlasnicima PlayStationa 2 pobudit će onaj dobar osjećaj nostalgije za minulim vremenima, a poslužili su se novom temom za PlayStation 4 koja izlazi 6. prosinca. Cijena teme bit će 2,99 dolara (dvadesetak kuna), a na PlayStation Store dolazi isti dan kad i komplet igara Jak i Daxter kao PS2 Classics.

Zanimljiv je podatak da su developeri proveli čak dvije godine radeći na prototipovima teme koji su imitirali početni ekran PlayStationa 2, a ponovno su napravili sekvencu podizanja sistema. Iz Truant Pixela je stiglo i upozorenje da tema ipak nije doslovna kopija originala zbog licenci i nemogućnosti korištenja logoa, pa su umetnuli “Easter Egg”. O čemu se radi, vidjet ćemo kad tema bude dostupna, a kako bi to moglo izgledati pogledajte u videu ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=6C_bWybAn08

Kupci će moći uživati i u originalnim zvukovima preuzetima s originalne konzole, dok se autoru članka nostalgija miješa s jednim neugodnim osjećajem. Naime, gledanje videa podsjetilo me na trenutke kada je onaj početni zvuk podizanja sistema značio da se igra nije učitala s diska ubačenog u konzolu, što je moglo značiti samo jedno – laser omiljene igračke otkazuje i potreban je ponovni pritisak tipke “reset” i nada da će se neka od igara barem još jednom moći pokrenuti.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close