Vijesti

PlayStation 4 i dalje gazi sve pred sobom!

Nevjerojatne brojke za još nevjerojatnije blagdane!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PlayStation 4 zaista dominira ovom generacijom konzola. Sony se pohvalio prodajnim rezultatima, a PlayStation je imao nevjerojatne blagdane. Pred kraj listopada, PlayStation 4 prodao se u oko 86.1 milijun konzola. Znate kolika je ta brojka na kraju prosinca? 91.6 milijuna! Da, u čak manje od dva mjeseca PlayStation se prodao 5.5 milijuna primjeraka što je zaista impresivna brojka. Nismo sigurni, ali gledajući ponudu nekih naših dućana čini nam se da čak vlada nestašica konzola kod nas jer na stranicama službenog uvoznika jučer nismo mogli pronaći niti jednu konzolu. 

Spider-Man rastura, kao i broj PSN igrača

Sjećam se još vremena Xboxa 360 i PS3-a kad smo vodili ratove oko tih konzola. Dugo vremena Xbox je bio vodeća konzola, a PlayStation Network brojčano i kvalitativno nije mogao se staviti u istu rečenicu s Xbox Liveom. Ovu generaciju konzola situacija se obrnula, pa barem prema broju korisniku PlayStation Network je daleko ispred otišao. Na kraju studenog, PSN je brojao preko 90 milijuna AKTIVNIH korisnika. Dakle, ne ukupan broj kreiranih PSN računa jer ta brojka je puno veća. Impresivna je prodaja igara u nešto manje od dva mjeseca. PlayStation 4 korisnici kupili su preko 50.7 milijuna igara (digitalne i fizičke kopije). 

https://www.youtube.com/watch?v=QjQgGMaie2o&t

Što tek reći za Spider-Mana? U nešto više od 2 mjeseca i 2 tjedna igra je prodana u 9 milijuna primjeraka. Za usporedbu Uncharted 4 se u otprilike 7 mjeseci prodao u 8.7 milijuna primjeraka. God of War u nešto više o 30 dana prodao se u 5 milijuna, ali prodaja se malo smanjila, pa je Spider-Man najbrže prodavana PlayStation 4 ekskluziva. OK, treba biti pošten pa reći da se Spiderman prodavao u svim mogućim bundleovima ili je bio ubačen uz konzolu kao gratis igra. Svejedno, riječ je o kvalitetnom naslovu koji je sigurno otvorio put svim drugim igrama slične tematike.

Svi vodeći ljudi industrije slažu se da će ove godine PlayStation i Microsoft barem najaviti nove konzole (ako već neće izaći), no mnogi se i pitaju trebaju li nam još nove konzole uz ovakvu prodaju i igre koje smo dobili i koje tek trebaju stići?!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano