Vijesti

“PlayStation 5 će biti predstavljen sredinom 2019. godine, a stiže početkom 2020.” – kaže provjereni izvor

Sezona tračeva je započela, a ovaj stiže iz jučer provjerenog izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros smo pisali o tome kako Sony po prvi put nakon 24 godine neće prisustvovati na E3 sajmu, a prije nas, prije ikog drugog i prije Sonyja uopće, odnosno čak 24 sata prije Sonyja o tome je pisao jedan čovjek na Redditu. Nadimak mu je RuthenicCookie i očito je da ima izvor iz kojeg stižu valjane informacije.

Kako bilo – informacije koje prenosimo u nastavku ipak treba uzeti sa zrnom soli, bez obzira što je ranije ponudio točnu informaciju. Prema njemu, Sony će navodno imati nekakav svoj event sredinom godine, moguće i u vrijeme E3 sajma gdje će najaviti PlayStation 5 konzolu. Trebao bi to biti event sličan onom u New Yorku početkom 2013. godine kad je najavljen PlayStation 5. Dok bi se puno razotkrivanje konzole trebalo dogoditi krajem 2019. na PlayStation Experience sajmu koji se vraća nakon ovogodišnje pauze. Dok je planirani izlazak konzole ožujak 2020. godine (za 15 mjeseci), ali je moguća i odgoda.

“Zvijer” koja će biti skuplja od “četvorke”

Potvrdio je i ono što već znamo od ranije – da su prototipi već podijeljeni velikim developerima, a navodno se radi o hardverskoj “zvijeri” pogonjenom prerađenim AMD Ryzenom 8 procesorom, a trebao bi izvoditi igre u 4K grafici i 60 fps-a. Takva “zvijer” bi trebala biti skuplja nego PlayStation 4 po izlasku, pa bi i cijena trebala biti oko 500-ak dolara. Novi DualShock 5 kontroler navodno ima i kameru, dok je u pripremi i novi VR headset koji neće imati vanjsku procesorsku jedinicu, a koja bi trebala biti smještena unutar same konzole.

RuthenicCookie se unutar iste rasprave dotaknuo i Anthema, za kojeg tvrdi kako još nije ni izbliza spreman za izlazak, pa očekuje kako će ga Bioware i Electronic Arts odgoditi na neki drugi datum. Anthem bi trebao izaći 22. 9., a ukoliko stvarno uslijedi odgoda, ili pak dobijemo rasulo od igre, ovaj izvor će postati još vjerodostojniji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano