Vijesti

PlayStation 5 i novi Xbox bi mogli donijeti najveće promjene u povijesti konzola prema mišljenju developera

Indie-Janac!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tržištu još uvijek vlada generalno mišljenje da PlayStation 5 i novi Xbox neće biti nikakva revolucija, već samo evolucija u smislu jačih komponenti i poboljšane grafike, ali očito ne misle svi jednako. U razgovoru za Gamingbolt, šef studija Headup Games, Mark Aldrup, upravo smatra da će nadolazeća generacija konzola predstaviti najveće promjene u povijesti.

Digitalizacija, stream servisi i pretplate

Inače, Headup Games radi na atmosferičnoj horor avanturi Silver Chains, a na pitanje je li uzbuđen što dolazi nova generacija odgovorio je kako on smatra da će nove konzole biti revolucija. “Iduća generacija mogla bi sadržavati neke od najvećih promjena u konzolaškoj povijesti.” “Sa sve većim porastom game streaminga, igraćih pretplatničkih modela (Gamepass, PS Now), “disc-free” konzole su izgledne opcija” smatra gospodin Mark.

Njegovo razmišljanje možda ima smisla jer glasine govore da Microsoft priprema nekoliko varijanti konzola, a jedna je jeftinija koja neće imati čitač diskova već ćemo igrati samo digitalne igre. Ili ćemo ih streamati. Šef Headup Studija se nada da će u tehničkom smislu konzole biti jednostavne za developere kao što su ovu generaciju. 

“Iz perspektive studija i developera, nadamo se da će konzole trajati nekoliko godina i da će biti sustav kao do sad gdje se mi kao developeri možemo okrenuti optimizaciji igara za tu konzolu, a ne kao što se moramo okrenuti optimizaciji za razne generacije mobitela ili računala.”

Dakle, čovjek želi reći da voli “zatvorenost” konzola jer znate da se specifikacije neće mijenjati idućih 5-6 godina što nije pravilo u PC svijetu ili u mobilnom svijetu gdje svake godine izlaze novi i bolji modeli. Mi smo ipak sigurni da ukoliko Sony i Microsoft odmah ne ponude više verzija konzola, da će kao i ovu generaciju doći nadogradnja na PS5 i novi Xbox. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano