Vijesti

PlayStation 5 i Xbox Two će biti kompatibilni sa starijim igrama i konzolama

Developeri su sigurni da će obje konzole imati tu mogućnost!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća zamjerka Sonyju ovu generaciju na PlayStation 4 je nemogućnost igranja PS2/PS3 igara. Ne računamo tu PS Now koji se posebno plaća. S druge strane Microsoft je s Xbox One konzolom po tome pitanju napravio fantastičan posao. Ne samo da možete igrati preko 500 Xbox 360 naslova, nego možete igrati pojedine Xbox igre. A ako imate Xbox One X onda ćete veliku većinu Xbox 360 igara doživjeti na najbolji mogući naćin budući da Xbox One X “enhanced” naslovi rade i izgledaju bolje nego što su na originalnom hardveru. 

Developeri očekuju da će obje next-gen konzole biti kompatibilne sa starijim igrama

Ne samo da to očekuju oni, nego iskreno i mi. Bilo bi lijepo igrati PS3/PS4 igre na PlayStationu 5 i već je vrijeme da Sony krene s BC podrškom. Isto razmišljanje ima studio “Cradle Games” kojeg vodi veteran igraće industrije – Marc-André Jutras (Ubisoft i Activision). “Mislim da će to PlayStation učiniti. Pogledajte samo kako je divan posao napravio Microsoft na tom polju, iako je najbolju podršku imao Wii U gdje ste mogli od prvog dana igrati sve Wii igre.” Osvrnuo se gospodin Marc i na stanje u igraćoj industriji i definitivno dijelimo isto mišljenje. “PlayStation 5 će imati velike ekskluzive. Microsoft je konačno shvatio da bez ekskluziva ne može uspjeti, pa je zato i kupio puno novih studija i to je pravi put.”

Šef Cradle Gamesa napomenuo je da će on sam, ali i igrači, puno prije kupiti konzolu koja nudi igranje svih generacija igara na samo jednoj konzoli. Jasno je da ova priča ima smisla kad znamo da je Xboxu porasla prodaja nakon dobrih poteza oko kompatibilnosti sa starim generacijama igara. Baš kao i mi, Marc očekuje da će nadolazeća generacija konzola biti fantastična.

Cradle Games studio trenutno radi na RPG naslovu Hellpoint.

https://www.youtube.com/watch?v=_9UYLpbSpOc

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano