Vijesti

POTVRĐENO JE: Promjena imena ovih dana stiže na PlayStation Network!!!

Konačno, konačno, KONAČNO!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zazivali smo ga godinama. Žrtvovali domaće životinje bogovima. Plesali pod kišom. Jeli samo kopije Kinder Pingvina. Hodali samo lijevom stranom ulice. Sve da bi “to” došlo do njega. I eto, Sony je konačno poslušao. I SLUŽBENO!

Nakon godina testiranja usluge Sony je konačno odlučio omogućiti svojim registriranim korisnicima promjenu vlastitog PSN imena. Kroz koji dan će tu mogućnost moći i službeno koristiti ni koji su bili prijavljeni u nekima od beta testiranja prošlih verzija operativnog sustava. Objavljeno je to na službenom PlayStation Blogu.

Promjena će se ipak plaćati.

Kroz tih par tjedana testiranja svatko će moći svoje PSN ime promijeniti besplatno. Ali samo prvi put. Svaka iduća naplata će se naplaćivati po 10 eura, odnosno 5 eura ako ste PlayStation Plus pretplatnik.

Kod promjene imena moći ćete odabrati želite li prikazivati neko vrijeme i stari nadimak uz novi, kako nebiste zbunili sve prijatelje koje ste svih ovih godina marljivo skupljali.

Veliki izazov

Kako se i pretpostavljalo, ogroman izazov Sonyju na ovom putu bile su sve igre izdane dosad, koje se sad trebaju prilagoditi novom sistemu imenovanja. Kako kaže Sony, velika većina danas popularnih online igara prilagodile su se ovoj promjeni, a ona je za sve developere i izdavače obavezna za sve nadolazeće igre. Ipak, postoji mogućnost da u nekoj starijoj manjoj popularnoj online igri i dalje vaš nadimak bude onaj stari, a ne novi.

Ukoliko igrač iz bilo kojeg razloga doživi poteškoće prilikom prelaska na novo PSN ime, on će se moći besplatno i bez pitanja vratiti na staro ime. Što nas dovodi do zaključka – vjerojatno nećemo moći koristiti nečije staro ime, ili će morati proći neko vrijeme dok ga sistem ne oslobodi. Testiranje promjene imena trajati će do kraja studenoga, a sustav će se otvoriti svim igračima s početkom 2019. godine. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano