Vijesti

Prva “prava” Platina na svijetu – trophy hunteri ostvarit će svoje mokre snove

Nekima je ganjanje trofeja besmisleno, no mnogi će ovaj rijedak pravi platinasti trofej poželjeti u svojoj kolekciji (nažalost, samo ako živite u Australiji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da su trofeji na PlayStationu uvedeni kao odgovor na Achievemente kojima su igrači Xboxa mogli objaviti cijeloj (gaming) zajednici da su neku igru kompletno završili. I dok je nekima lijepo gledati kako zbroj “postignuća” polagano raste sa svakom novom igrom, Sony je uveo ključni element – platinasti trofej.

Za rijetke koji ne znaju (ili ih nije briga), platina se na PlayStationu osvaja nakon što se osvoje svi drugi trofeji, ne računajući DLC-ove. Ta platina, pogotovo ona koja se teško može osvojiti, mnogima postaje poželjan predmet i nešto što ih tjera da igru (od)igraju i nakon jednog prolaska, a pojavili su se i ti famozni trophy hunteri kojima je jedini cilj u “kolekciju” sakupiti što veći broj omiljenih trofeja.

Tko će prije do platine?

S ovih nekoliko podataka tek smo zagrebli površinu teme o trofejima, platinama i njihovom skupljanju (za malo bolji i drugačiji uvid, pročitajte kolumnu jednog od huntera koji je trenutno u “mirovini”, Blitz, vrati se), no moramo se okrenuti temi ove vijesti.

U svrhu promocije, PlayStation Australija će u sklopu novog natjecanja pokloniti četiri prave službene replike platinastog trofeja. Ne možemo reći da nam se ne sviđaju, a kako isti izgledaju, možete se uvjeriti u videu ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=DkM5sstT590

Sumnjamo da se radi o pravoj platini jer je materijal iznimno skup.

Da bi se neki igrač mogao pohvaliti pravom “Platinom”, mora prvi osvojiti taj trofej u jednoj od četiri igre, mora imati aktivnu PlayStation Plus pretplatu i osvajanje prestižnog trofeja zabilježiti Share funkcijom. Tri naslova su, pomalo očekivano, FIFA 18, Gran Turismo Sport i COD: WWII, dok ime četvrte igre još nije objavljeno.

Nažalost, u natjecanje mogu biti uključeni samo igrači koji žive na području Australije. Kažu tamošnji PR-ovci da je ovo prvi ovakav natječaj na svijetu, a mi se zapravo čudimo kako se toga nisu prije sjetili. Isto tako, baš nas zanimaju rezultati, odnosno, zanima nas koliko šanse u ovoj utrci imaju “obični” igrači u borbi s “profi” hunterima i opće poznatog trika da više igrača igra na istom računu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano