Vijesti

PUBG bilježi rekordnu prodaju, no broj igrača nastavlja opadati

Više od 30 milijuna prodanih primjeraka svakako je impresivna brojka. Gdje su nastali problemi?

Svako malo trubimo o tome kako je žanr “battle royale” postao fenomen gaming industrije i trenutno je PUBG, uz konkurenta mu Fortnite Battle Royale, perjanica takvog načina igranja. Prodaja same igre i zarada u konstantnom je rastu, ali je prošlog tjedna ipak zabilježen pad u broju istovremeno aktivnih igrača (ljubitelji statistika na ovom linku pronaći će nekoliko zanimljivih podataka) i taj pad je zapravo s vremenom sve veći. Sam pad krenuo je veoma brzo nakon što je dosegnut rekord od 3.2 milijuna igrača, pa se pitanje iz podnaslova koji sijedi nameće samo od sebe.

Je li PUBG u ozbiljnim problemima?

Želimo li odmah odgovoriti na pitanje, rekli bismo da u ovim trenucima ipak nema mjesta zabrinutosti, a ako još uvijek niste, čitanje naše recenzije mogao bi biti dovoljan razlog da igri date šansu i potencijalno se navučete. Također, razlog za bilo kakvu ozbiljniju zabrinutost ubija podatak da PUBG i dalje, unatoč smanjenju broja igrača, dominira na popisu igara koje se najviše igraju na Steamu (teško je zanemariti i popularnost na Xboxu One, no prava eksplozija bi se dogodila da igra napokon dođe i na PS4).

No, privremeno smanjenje broja igrača ipak ukazuje na određene probleme s kojima su suočeni ponajprije developeri. Prvi od bitnijih problema su “cheateri” i iako to sami igrači ponajviše ističu, a developeri se svim snagama pokušavaju boriti protiv istih (pisali smo nedavno o tome ovdje i ovdje), brojka od čak milijun varalica kojima je zabranjeno igranje samo tijekom siječnja ogromna je, što svakako može poštene igrače udaljiti od omiljene im razbibrige.

Devovi, držat ćemo vas za riječ.

Gdje je novi sadržaj?

Drugi bitniji problem leži u nedostatku novog sadržaja, a da biste iz prve ruke vidjeli o čemu se radi, citirat ćemo objavu sa službenog PUBG foruma (naravno da se uspoređuje s Fortniteom):

“Nema nikakvih većih ažuriranja kojima bi igra zadržala svježinu, pogotovo u usporedbi s igrom kao što je Fortnite koji dobiva osvježenje svakih tjedan-dva sa stotinama promjena u svakom ažuriranju”, piše nezadovoljni igrač i dodaje da svakako nedostaje komunikacije između igrača i developera.

Čini se da je negodovanje igrača u ovom slučaju isto tako opravdano, no developere je to potaknulo na jedini mogući odgovor – obećanje da će uskoro objaviti plan razvoja i objava za 2018. Čim oni odluče održati svoje obećanje, znate gdje ćete pronaći tu informaciju, zar ne?

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close