Vijesti

Sjećate li se velikog ljetnog hita “Dynamite”? Njegova Minecraft parodija ga je prestigla na Youtubeu.

Znaš da si star kad o Minecraftu, kojeg si igrao od prve alphe, pričaš u retro kontekstu. Čak je i mene iznenadilo da je “on” tu još od 2009. godine. Dakle, u lipnju će biti deseta obljetnica prvog izdanja igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je posljednjih mjeseci primjetan rast igrača, Minecraft je pomalo zaboravljen i daleko je od nekadašnjih brojki. Segmentom tržišta kojim dominiraju mlađi igrači sad vladaju Fortnite, Apex Legends i druge battle royale igre.

Kad smo kod zaboravljenih imena, sjećate li se gospodina Taio Cruza? Čovjek je to koji je 2010. godine imao onaj veeeeeliki jedan ljetni hit – “Dynamite”, kojeg se na prvu zasigurno nećete sjetiti, ali ako pokrenete video ispod prepoznati ćete odmah o čemu se radi. Ako ste stariji od 15 godina pjevušili ste ga nekad…

Upravo zahvaljujući tom hitu, odnosno njegovoj legendarnoj Minecraft TNT parodiji (ako ste bili aktivan Minecraft igrač definitivno se sjećate ovoga), mnogi su 2011. godine po prvi put čuli za Minecraft, koji onda još uvijek nije bio ni blizu svojeg vrhunca. A sve ostalo je povijest.

No zašto mi sad tu piskaramo o ljetnoj hitčini i relativno zaboravljenoj igri? Pa, kako je to na Redditu primijetio jedan član, Minecraft parodija na Youtubeu je prema broju pregleda prestigla originalnu pjesmu. Cruzov Dynamite danas broji 85 milijuna pregleda, dok TNT parodija broji preko 100 milijuna. Što je fascinantno utoliko što je to još jedan u nizu dokaza kako je gaming industrija premašila glazbenu industriju

Kao što se neki glazbeni hitovi 80-ih i 90-ih i danas aktivno puštaju na radio stanicama, odnosno postali su bezvremenski, to možemo očekivati i od igara, a Minecraft će zasigurno biti jedna takva, koja će se igrati i za 20-30 godina, koju će igrati i naša djeca i unuci.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano