Vijesti
Popularno

SLUŽBENO JE – PlayStation 5 podržava ray-tracing tehnologiju, SSD diskove, 8K igranje i ogroman generacijski skok

Dakle, ovo više nije glasina. Sve što ćete čitati je postalo službeno. Mark Cerny arhitekt PlayStation 4 konzole, otkrio je prve detalje o samoj konzoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnička zvijer koja eliminira “loading” ekrane

Idemo prvo samo reći više podataka o GPU-u i CPU. CPU čini treća generacija AMD Ryzena i čini ga 8 jezgri. Sve radi na njihovoj novoj 7nm Zen 2 arhitekturi.

Grafička jedinica je modificirana za PlayStation 5 i dolazi iz Radeon Navy “porodice.” Podržava ray-tracing nešto što je zasad ekskluzivno samo za bogate PC mašine.

  • CPU (procesor): 8 jezgri AMD Ryzen (7nm Zen 2) –
  • Grafika: Radeon Navi – podržava ray-tracing i 8K rezoluciju
  • Podržava igranje PlayStation 4 igara
  • Podržava fizičke diskove
  • Najbrži SSD ikada i igdje (Spider-Man fast travel loading od 15 na PS4 Pro konzoli do 0.8 sec na PS4 devkitu

Ray-tracing će na konzolama donijeti neviđene grafičke mogućnosti, ali i revoluciju u dizajnu zvuka. PlayStation 5 će ponuditi 3D audio koji prema riječima Cernyja predstavlja evoluciju.

As a gamer it’s been a little bit of a frustration that audio did not change too much between PlayStation 3 and PlayStation 4. With the next console the dream is to show how dramatically different the audio experience can be when we apply significant amounts of hardware horsepower to it.”

Zbogom loading ekrani

Cerny opisuje 3D audio kao veliku evoluciju koja će raditi već i na običnim slušalicama, a doživljaj će biti jednak onome kao kada ste prvi puta na sebe stavili VR kacigu.

Cerny je demonstrirao koliko će PlayStation 5 biti u stanju eliminirati loading ekrane. Upalio je scenu iz Spider-Mana koja se na PlayStation 4 Pro konzoli učitavala oko 15 sekundi.

Zatim je istu scenu pokrenuo na PlayStation 5 devkitu i učitavanje je trajalo nevjerojatnih 0.8 sekundi! Nije samo tome doprinjeo SSD disk, već čitava PlayStation 5 arhitektura.

SSD u PlayStationu 5 brži je od bilo kojeg PC SSD-a danas. Ne samo da će omogućiti brza učitavanja već kompletno renderiranje svijeta i igara koje danas igramo i poznajemo će biti na jednom sasvim novoj razini.

Isti SSD u PlayStationu 5 radi 19 puta brže nego na PS4 Pro konzoli

PlayStation 5 je kompatibilan s PS4 igrama i neće donijeti kraj fizičkih medija

Ono što smo već duže vremena pisali – PlayStation 5 je kompatibilan s PS4 igrama i još uvijek će igre dolaziti na fizičkom mediju. Pretpostavljamo da će puno igara raditi bolje na PlayStationu 5 nego što je radilo na PlayStationu 4. Čisto zbog sirove i surove snage koju će imati PlayStation 5.

Death Stranding dolazi na PS4, ali čini se kako će biti i PlayStation 5 verzija dostupna prvi dan.

PlayStation 5 ne izlazi ove godine. Cerny nije otkrio kada, samo da konzola jako dobro napreduje pa očekujemo da izlazi iduće godine. PlayStation 5 je u razvoju više od 4 godine.

PRATITE NAS NA FACEBOOKU I PRVI SAZNAJTE KAD PRONAĐEMO NOVE INFORMACIJE O PLAYSTATIONU 5!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano