Vijesti

Snimanje Resident Evil: The Final Chaptera prožeto stvarnim ljudskim tragedijama

Voljeli li vi Resident Evil filmski serijal ili ne, činjenica je da isti generira prilično velik profit. S obzirom da dobar dio filma nije CGI, događaju se i ozbiljne nesreće, pa ni ovaj najnoviji nastavak, čije je snimanje u tijeku, nije toga lišen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, član produkcijskog tima za zadnji RE film Resident Evil: The Final Chapter, Ricardo Corenlius (34 godine), dobio je ozbiljne ozljede tijekom pripreme snimanja, zbog kojih je kasnije nažalost i preminuo. Produkcijska tvrtka Constantin Film ovo je nazvala tragičnom nesrećom. Do nesreće je došlo tijekom pripreme seta za snimanje u Južnoj Africi, kada je Corenlius ostao zarobljen između Hummera rotiranog na pokretnoj ploči i zida. S obzirom da se slučaj nije dogodio za vrijeme snimanja, u tijeku je i policijska istraga.

Što je još veća tragedija, ovo čak nije niti prva nesreća na snimanju Resident Evil: The Final Chapter. Film se pokazao životno opasnim i za kaskadersku zamjenicu Mille Jovovich, Oliviu Jackson. Ona je tijekom snimanja zadobila teške ozljede koje su je doslovno unakazile, a lijeva ruka joj je završila paralizirana i morat će biti amputirana. Prema riječima Olivie Jackson, sretna je što je barem izvukla živu glavu.

Na kraju se postavlja pitanje jesu li ovo zadnje žrtve u ovom filmu. Filmska umjetnost nočito nije bezopasan posao (pogotovo kaskaderski posao), posebno kada je riječ o filmovima punim nasilja, kao u slučaju serijala Resident Evil. Resident Evil: The Final Chapter izlazi tijekom siječnja 2017. godine, a čitav RE filmski serijal dosad je globalno utržio nezanemarivih $915 milijuna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano