Vijesti

Sony omogućio zamjenu trofeja za novac koji se troši u PlayStation Storeu

Nažalost, ovo je rezervirano samo za regiju SAD-a, barem zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program pod nazivom Sony Rewards u regiji SAD-a predstavljen je i uveden još 2010. Osim zbog regijskog ograničenja, slabe nagrade i promocija nisu pobudili previše pažnje kod igrača, no čini se da stvari idu na bolje, pogotovo kad je u pitanju skupljanje trofeja.

Osvajanje trofeja (napokon) dobilo smisao

Naravno da trofeji imaju smisla, pogotovo kad se hvalite pred prijateljima i/ili istomišljenicima, dok istovremeno pokušavate opravdati što među platinama rade Terminator Salvation i Hannah Montana. O bitnosti trofeja svakako vrijedi raspraviti na našem forumu, a vrijedi pročitati i kolumnu našeg Blitza – Trofejčići, šarene franjice i roze mašnice.

Dakle, nakon što se igrač uključi u program Sony Rewards, moći će osvojene trofeje zamijeniti za novac koji će kasnije moći potrošiti na što god poželi, naravno unutar PlayStation Storea. Tako će se za osvajanje 100 srebrnih trofeja dobiti 100 bodova, 25 zlatnih trofeja donijet će 250 bodova, dok su najvrjedniji, očekivano, platinasti trofeji – za 10 platina može se dobiti 1000 bodova. Nekom tko ne obraća previše pažnje na skupljanje trofeja učinit će se da su brončani trofeji bezvrijedni, no da bi u nekoj igri pala platina, moraju se skupiti svi trofeji, što bronce čini nužnima za osvajanje najviše bodova.

Bodovi se mijenjaju za novac, odnosno za 1000 bodova dobije se 10 dolara, za skupljene zlatne trofeje igrači su nagrađeni s 2,5 dolara, dok srebra donose 1 dolar.

Ima tu i loših vijesti

Prva i najbitnija je već spomenuto regijsko ograničenje, pa ako živite izvan SAD-a, ništa od nagrada. Druga loša strana je što program nije retroaktivan, pa se ne mogu unovčiti trofeji osvojeni prije uključenja u program.

PlayStation  Store

Informacije vam ne možemo prenijeti iz prve ruke pošto (još uvijek) nemamo suradnike u Americi.

Još jedna negativna strana i ono što će igrače spriječiti u brzom platiniranju Telltaleovih igara je pravilo da unutar godinu dana možete samo 12 puta za novac zamijeniti osvojene trofeje.

Mi ćemo svakako pohvaliti inicijativu za nagrađivanje igrača koji vole svoje vrijeme trošiti na skupljanje trofeja i nadamo se da će se nešto slično uskoro pokrenuti u Europi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano