Vijesti

Stadia je Googleova gaming platforma budućnosti i dostupna je svima

*Vijest ćemo nadopuniti kako dolaze informacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google upravo predstavlja svoju viziju igraće budućnosti. Stadia je Googleov ulazak u svijet igara i to na velika vrata. Stadia nije klasična konzola, već cloud streaming servis koji nije ograničen mogućnostima konzola.

Sve što vama treba je ekran na kojem ćete igrati igre, ali i brzi internet. Stadia će podržavati TV ekrane, laptope, tablete i mobitele, a kako kažu iz Googlea – nema gubitka kvalitete. Stadia će podržavati odmah 4K, HDR i 60 FPS-a gaming, a u budućnosti će biti podržana i 8K rezolucija.

Igre pokreću odnosno odrađuju moćni Google data centri diljem svijeta. Google je surađivao s AMD-om kako bi razvili najmoćnije konfiguracije koje će vrtiti igre.

Ovo je konfiguracija jedne Stadia jedinice

Igre možete počet igrati instantno, bez skidanja. Vidite igru na YouTubeu? Samo stisnete “play” i već igrate. Svi veliki studiji podržat će Stadia-u tako da očekujte sve igre na platformi.

Stadia je nekoliko puta jača od konzola ove generacije

Google je pokazao koliko je jedna Stadia jedinica jača od trenutnih konzola. Developeri više neće biti ograničeni snagom konzole, već je konzola data centar koje Google ima diljem svijeta. Developeri neće biti limitirani snagom hardvera već je Google data centar konzola.

Sve igre ćete moći igrati postojećim miševima, tipkovnicama i gamepadima. Također, Google je dizajnirao i Stadia kontroler koji možete vidjeti na slici.

Jade Raymond na čelu first party Google studija

Google je upravo objavio da imaju svoj vlastiti first-party studio “Stadia Games and Entertainment” koji će raditi igre za Stadia-ju. Osim first party studija, više od 100 studija radi na igrama za Stadia gaming platformu.

Stadia izlazi ove godine

Platforma će biti dostupna u USA, Kanadi, UK i većini Europe. Više detalja Google će otkriti na ljeto.

Kako igramo igre?

Stadia igre će biti dostupne svuda. Igranje možete započeti običnim odlaskom na YouTube gdje će vam se pojaviti opcija “play.” Isto tako ćete igre moći igrati odnosno pokrenuti preko svih mogućih društvenih mreža.

Također, ako volite gledati streamere biti će opcija da uskočite u igru zajedno sa streamerom. Sve je kako tvrde iz Googlea instantno. Ne zna se još cijena igara.

Igre igrate preko Chromea i to je sve što vam treba.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano