Vijesti

Steam će uskoro nativno podržavati PlayStation 4 kontroler

Iako je i ranije bilo moguće povezati DualShock 4 kontroler i igrati Steam igre (uz ograničenu funkcionalnost koju su omogućavali neslužbeni programi), situacija bi se uskoro trebala bitno promijeniti. Na bolje. U razgovoru za Gamasutru Valveov Jeff Bellinghausen potvrdio je da kompanija radi na proširivanju nativne podrške za druge kontrolere, počevši od PlayStation 4 kontrolera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vjerovali ili ne, kada budete koristili DualShock 4 na PC-u kroz Steam API, kontroler će u potpunosti funkcionirati kao službeni Steam kontroler. Ne samo da je PS4 kontroler visokokvalitetan, već ima i žiroskop te touchpad“, izjavio je Bellinghausen.

Dosad su korisnici PS4 kontrolera za igranje na Steamu koristili aplikacije poput DS4Windows. Sada s najavom službene nativne podrške za Steam, kao i DualShock 4 USB bežičnim adapterom koji je već omogućio praktički bezbolno igranje streamanih igara pomoću PlayStation Now usluge, čini se da neće trebati mnogo vremena da PS4 kontroler na PC-u zaživi bez dodatnih zavrzlama s podešavanjem. Privilegija koju su dosad najviše imali službeni Microsoftovi Xbox 360 i Xbox One kontroleri.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano