Vijesti

Steam izgubio prvi ogroman naslov. The Division 2 dolazi na Epic Games Store!

Jedan od najvećih izdavača odlučio se na Epic Games Store.

Ubisoft inače slovi za tvrtku koja voli svoje proizvode prodati svima pod svaku cijenu ne birajući sredstva (čitaj: napucavanje trailera), no čini nam se da je siguran u uspjeh The Divisiona 2 kad se odlučio na ne izdavanje igre putem Steama. Vijest je to koju smo dobili sinoć, a koja je koliko čitamo komentare iznenadila mnoge. The Division je najprodavanija Ubisoftova igra i jedna od najprodavanijih igara ove generacije, a veliki dio prodaje došao je preko Steama. Ubisoft očito nije zadovoljan postotkom zarade koji sebi uzima Steam, pa se zato i odlučio na Epic Games Store budući da 88% profita ide developeru, dakle u ovom slučaju Ubisoftu. 

dsdsdsdsdsdsd

Steam fanovi već plaču i prijete da neće kupiti igru preko Epic Games Storea ili Uplaya

Logično je da Ubisoft želi što veći dio kolača za sebe jer očekuje se da će se The Division 2 prodati jako dobro, baš kao i prvi dio. Naravno, za sve vas koji možda zazirete od Epic Storea, igra će se pojaviti i na Ubisoftovom Uplay servisu, pa ćete i preko njega moći preuzeti igru za PC. Mislim da nije potrebno isticati da se sve ovo odnosi na PC igrače jer konzolaši kupuju igru tamo gdje žele. Iako se možda većini vas čini da je ovo nebitna vijest, među PC igračima i štovateljima Steama podignula se prilično velika bura.

Mnogi već negodoju, a nakon objave igrači su zatrpali službeni Twitter žalopojkama i prijetnjama da sad neće kupiti igru jer ne dolazi na Steam. Kad gledamo malo širu sliku ovo svakako je velika pobjeda za Epic Games Store. Ubisoft je jedan od najvećih igrača igraće industrije i pridobiti na svoju stranu The Division 2 i vjerojatno sve buduće Ubisoftove igre nije mala stvar. Mi smo prošle godine u nekoliko navrata pisali da će Epic Games Store ubrzo postati ozbiljan konkurent Steamu koji ako nastavi živjeti na staroj slavi neće više tako dobro proći.

 

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close