Vijesti

Stigli su novi atraktivni iPhonei koje si nitko ne može priuštiti, ali barem se može igrati Fortnite na njima

Budućnost je tu, a budućnost i košta.

Na jučerašnjem keynoteu dugogodišnji CEO Applea najavio je tri nova iPhone mobilna telefona. Apple je izdao i jedan telefon niže klase, koji je predstavljen kao jeftiniji. Radi se o ljepuškastom iPhone XR-u (najgluplje ime ikad, jelda?) koji će prema Appleovim službenim stranicama u Njemačkoj biti 300 eura jeftiniji od Xs modela, idućeg “po redu” od jučer tri najavljena.

iPhone Xr za razliku od jučer predstavljene mu braće nema OLED ekran, već LCD ekran dijagonale 6.1″ i relativno niske rezolucije od 828*1792 točaka. Imati će 3GB RAM memorije, jednostruku 12MP kameru i realno još uvijek jako dobar A11 procesor kojeg je konkurencija na Androidima tek sad počela dostizati. Jeftini atraktivni iPhone s malo RAM-a i OK procesorom? Može? Koliko ću platiti najjeftiniji model? Pa pravu sitnicu, samo 850 eura! U Hrvatskoj ispod 6500 do 7000  kuna sigurno neće ići.

Xs serija je trenutni vrh mobilne industrije

Strah nas je onda pokriti i ostale najavljene uređaje, ali stisnuti ću zube. iPhone Xs je srednji telefon predstavljen jučer, manje dijagonale od 5.8″, s najnovijim A12 procesorom, OLED ekranom rezolucije 2436*1125 točaka, dvostrukom kamerom, 4GB RAM-a i najnovijim A12 čipom. U najjeftinijoj izvedbi sa 64GB prostora ovaj uređaj platiti ćete 1150 eura, odnosno negdje blizu 9000 kuna.

iPhone Xs MAX je pravi ljepotan dijagonale OLED ekrana 6.5″ i još većom rezolucijom od 2688*1242 točaka. Ostale značajke su iste kao i kod moćnog Xs-a, a iskustvo korištenja najpoželjnijeg mobilnog telefona današnjice platiti ćete 1249 eura za najnižu verziju. Xs MAX u izvedbi s 512GB prostora, ako iole držite do sebe platiti ćete 1649 eura na 24 rate. Što je to 13 tisuća kuna? Pa praktički ništa!

Da, novi Appleovi uređaji su prekrasni, atraktivni, makar osim novog procesora ne donose ništa pretjerano novo. Onaj tko ih si može priuštiti definitivno neće pogriješiti niti s jednim od ovih modela. A i Fortnite Battle Royale je dostupan na sva tri navedena.

iphonenovi.jpg

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close