Vijesti

Stiže drastičan pad cijena PlayStation 4 i Xbox One konzola?!

Ako već niste vlasnik PS4 ili Xbox One konzole, možda bi trebali malo pričekati s kupnjom konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i ne, jer još nije ništa službeno potvrđeno, iako ima smisla. Ako ćemo slušati analitičare igraće industrije, a posebno Michael Pachtera koji je iskreno često puta debelo promašio u svojim predviđanjima, ove godine nas i to jako brzo, očekuje dosta veliki pad cijena PlayStation i Xbox One konzola. Prema njegovom mišljenju i još nekoliko drugih analitičara, Sony i Microsoft će globalno sniziti cijene budući da će najaviti ove godine nove konzole. Dakle, najaviti, ne da će i izaći. Ako ih i najave, pad cijene je logičan slijed događaja. Cijene bi trebale prilično po njima ići dolje, pa očekuju da će cijena PlayStation 4 konzole biti oko $229-249 dok bi Xbox One trebao pasti na $199. Kao što sam napisao, očekuje se globalni pad cijena, ne samo na US tržištu.

Revizija Switcha i cijena manja od $200?

Pachter je siguran da Nintendo neće sve ovo gledati prekriženih ruku, pa tako očekuje da će Nintendo izbaciti Switch po cijeni od $199, a jedina razlika će biti što konzola neće imati TV mode. Dakle, moći ćete ju samo koristiti kao prijenosnu konzolu, a ne kao hibrid kućne i prijenosne konzole kao što je sada. Ovo bi zapravo bio vrlo dobar potez kad uzmemo u obzir da prema istraživanjima Nintenda, većina ljudi igra Switch i doživljava kao prijenosnu konzolu, a ne kućnu. Ja osobno također najviše Switch koristim kao prijenosnu konzolu, iako realno nigdje ne putujem.

E sad, kao što smo rekli, analitičari i Pachter često griješe i za to još dobivaju dobru plaću. Iako, ova priča oko sniženja cijena ima smisla. Jasno je svima nama da će Sony i Microsoft ove godine najaviti nove konzole. Ne kažemo da će nužno one izaći jer čini se da je 2020. godina ipak izvjesnija nego 2019., ali još je sve moguće. Nekako mislimo da će s najavom novih konzola isti tren biti i najavljeno sniženje cijena. Najavu novog Xboxa možemo očekivati najkasnije početkom lipnja na E3-u, dok objavu Sonyja očekujemo u sličnom periodu.

Switch se zaista odlično prodaje no kad Sony i Microsoft sniže cijene konzola, Switch od $199 bio bi pravi pogodak. Čeka nas jako zanimljivo razdoblje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano