Vijesti

Stižu 3 nova patenta od strane Nintenda

Izgleda da patenti malo po malo oblikuju informacije o tome kako će Nintendo NX funkcionirati i koje bi značajke mogao imati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na NEOGaf-u se pojavio topic o tome kako su danas objavljeni patenti koje je Nintendo aplicirao još u Siječnju ove godine. Na slikama patenata se sada baš mogu uočiti kontroleri koji će se moći odvajati i spajati na uređaj koji izgleda kao tablet sa obje strane kako bi proširivali opcije kontroliranja. Dodatna značajka je to da će svi odvojivi elementi imati minimum elektrike, ako i uopće jer će se sva detekcija obavljati preko infracrvenog sučelja koje se nalazi u tijelu “tableta”. Nešto kao što već ima Circle Pad Pro za Nintendo 3DS. Evo kako patenti izgledaju na slikama:

nintendo_patent_1.png

nintendo_patent_2.png

nintendo_patent_3.png

nintendo_patent_4.png

nintendo_patent_5.png

Drugi patenti se uglavnom nastavljaju na patente koji su objavljeni već prije, a bavese gesturama ruku odnosno prstiju. Tako se na slici može vidjeti pomicanje prsta u stranu kao znak promjene direkcije operacije. Uz tu sliku ispod se nalaze prošli prikazi patenata koji koriste gesture ruku kao input informacija.

Gesture patent 1.JPG

Gesture patent 2.JPG

Gesture patent 3.JPG

Gesture patent 4.JPG

Naravno, to ne znači da će ovi patenti u 100%-tnom obliku zaživjeti u stvarnosti i da će svi biti iskorišteni, ali su dobar uvid u to u kojem smjeru ide Nintendo sa svojom budućom konzolom.

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano