Vijesti

Take Two kupio novi studio za 250 milijuna dolara

Kompanija Take Two Interactive, koja već posjeduje ogromne studije poput Rockstar Games i 2K Games, narasla je za još jedno ime. Španjolski studio Social Point sa sjedištem u Barceloni postao je tako najnovija akvizicija Take Twoa. Vrijednost ove transakcije je 250 milijuna dolara, što je objavljeno i od strane Take Twoa. Ako vam je Social Point nepoznat proizvođač, to je vjerojatno iz razloga što niste igrali igre za mobilne uređaje, od kojih su Monster Legends i Dragon City najpoznatiji uradci ovog studija (kombinirano se spominje brojka od 180 milijuna preuzimanja!).

Izvršni čelnik Take Twoa Strauss Zelnick izjavio je kako je ovo posljednji u nizu tvrtkinih nastojanja da prošire ponudu igara, te da ujedno učvrste mjesto kao ozbiljni proizvođač mobilnih igara. Naravno, ništa manje zadovoljni nisu niti u Social Pointu, gdje ističu kako su sretni što će postati dio Take Twoa. Ovdje valja spomenuti i spomenuti i moguće bonuse od dodatnih 25 milijuna dolara u slučaju da Social Point bude dobro poslovao, što će nesumnjivo utjecati i na dodatno bujanje prethodno spomenutog osjećaja sreće.

Podsjetimo se, Take Two je dosad izdao priličan broj starijih Grand Theft Auto igara za Android i iOS, kao i recimo neke poput Bullyja. Take Two je ozbiljno prihvatio tržište mobilnih igara, i velika vjerojatnost je da će im se to i dobrano isplatiti, s obzirom da je ovo tržište i dalje u značajnom razvoju i jačanju.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close