Vijesti

Take Two kupio novi studio za 250 milijuna dolara

Kompanija Take Two Interactive, koja već posjeduje ogromne studije poput Rockstar Games i 2K Games, narasla je za još jedno ime. Španjolski studio Social Point sa sjedištem u Barceloni postao je tako najnovija akvizicija Take Twoa. Vrijednost ove transakcije je 250 milijuna dolara, što je objavljeno i od strane Take Twoa. Ako vam je Social Point nepoznat proizvođač, to je vjerojatno iz razloga što niste igrali igre za mobilne uređaje, od kojih su Monster Legends i Dragon City najpoznatiji uradci ovog studija (kombinirano se spominje brojka od 180 milijuna preuzimanja!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni čelnik Take Twoa Strauss Zelnick izjavio je kako je ovo posljednji u nizu tvrtkinih nastojanja da prošire ponudu igara, te da ujedno učvrste mjesto kao ozbiljni proizvođač mobilnih igara. Naravno, ništa manje zadovoljni nisu niti u Social Pointu, gdje ističu kako su sretni što će postati dio Take Twoa. Ovdje valja spomenuti i spomenuti i moguće bonuse od dodatnih 25 milijuna dolara u slučaju da Social Point bude dobro poslovao, što će nesumnjivo utjecati i na dodatno bujanje prethodno spomenutog osjećaja sreće.

Podsjetimo se, Take Two je dosad izdao priličan broj starijih Grand Theft Auto igara za Android i iOS, kao i recimo neke poput Bullyja. Take Two je ozbiljno prihvatio tržište mobilnih igara, i velika vjerojatnost je da će im se to i dobrano isplatiti, s obzirom da je ovo tržište i dalje u značajnom razvoju i jačanju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano