Vijesti
Popularno

The Division 2 prvi dojmovi ― ovo smo čekali godinama!

Bez imalo zadrške mogu potvrditi što sam napisao u naslovu. Pod pretpostavkom da volite looter shooter igre. Ako ne volite, onda vam The Division 2 neće valjati. Ili, čak i hoće jer ima TOLIKO sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lootam

Doslovno lutam. Igrao sam The Division 1 preko 1000 sati. Znao sam sve napamet, a kad sam pokrenuo The Division 2 iako sam igrao sve moguće bete ― izgubio sam se u sadržaju.

Početak igre i 0,0001% stvari za raditi

Stvarno je predivno što vam mogu reći da se možete izgubiti u igri koliko ima sadržaja, a nisam ni zagrebao površinu. Nisam ni blizu end gamea jer ne stignem raditi glavne misije koliko ima sporednih stvari za odraditi.

Usporedbe radi sporedne misije u The Divisionu 2 su kao glavne misije The Divisiona 1. Da, velike su, predivno dizajnirane i često teške. Glavne misije su korak iznad, ali nisam niti blizu sve odigrao. Priča je zasad mlaka i ništa posebno.

Dobro, pa šta onda radim? Istražujem potpuno drugačiji Washington i obavljam sve sporedne stvari kojih ima tona. Od skupljanja SHD techa, oslobađanja kvartova, rušenja utvrda i neprijateljskih čvorišta kojih ima hrpa, do odrade zadataka za Settlemente u kojim ćete pomagati drugim ljudima. Tu ćete dobiti i otvoriti hrpu dodatnih misija i zadataka.

Svijet Washingtona je potpuno drugačiji od New Yorka. Ne mislim samo na strukturu koja je ovdje puno bolje dizajnirana već na sam sadržaj. Sadržaj i loot su ono bitno u ovakvim igrama, a za razliku od Anthema, The Division 2 nema sindrom “afričke šljive” i ne padanja loota.

No, da se vratim na PvE svijet. Ulice su krcate događanjima i neprijateljima koji se pojavljuju sa svih strana. Primjera radi The Division 1 imao je samo 15 PvE bossova u svijetu. The Division 2 ih ima 54. To je samo primjer u brojkama, ali svi vi koji ste igrali The Division 1 znate da su ulice New Yorka bile predivne, ali prazne. Ovdje to nije slučaj. Svijet je puno življi i prirodniji.

I sve je povezano. Vidite nešto na mapi? Odšejtate bez učitavanja. Samo odete i igrate. Nema učitavanja već je sve jedan povezani svijet. Naravno, ako ćete koristiti fast travel učitavanje je tu, ali nije predugo. Unutar samog svijeta, nema učitavanja.

Magla, sunčano vrijeme, kiša – sve je tu. Atmosfera je odlična

Loota ima na sve strane, ali opet nikad nije previše jer je The Divison 2 igra koja je još dublje ušla u matematiku slaganja setova, brandova i oružja. Prilično je kompleksan sustav i dubok što je za svaku pohvalu. I ovo je samo početak jer s novim specijalizacijama otvara se dodatna loot grana. Koliko vidim, trenutno nema idealnog seta za složiti jer balans je takav da svaki je dobar. Zasad.

Pusti me da pucammmm!

Sadržaj dakle barem u ovoj fazi nije upitan. Ali kakvo je napucavanje? Pa osobno mogu reći da je odlično. Iako laicima izgleda isto, nije isto. Pucanje je još sočnije i realnije nego ranije, a tek zvuk! Zvuk pušaka je poseban i prava je milina pucati u igri. Baš vas vuče na još i lagano možete raspoznati tko koju pušku koristi.

Nije samo zvuk, već i sama mehanika igre je poboljšana. The Division 2 je puno više danas cover based pucačina, nego što je to bio The Division 1. Ovdje (barem u ovoj fazi) zaboravite na zabijanje nišana neprijateljima u facu, već je pametno da nađete zaklon i iz njega pucate. U suprotnom vas nema. Ako izađete van kao Rambo istopit će vas neprijatelji i game over.

Ako možete igrajte s ekipom jer je puno zabavnije. Možete sve misije u ovoj fazi i sami preći, ali u co-op načinu igre, The Division 2 jednostavno sjaji. I čista je zaraza što će vam reći svi koji su ga igrali.

Igrao bih 24 sata, ali…

Da. Teško je igru ostaviti sa strane i raditi posao koji radite jer postoji šansa da se zakačite baš za The Division 2. Posebice ako ste igrali prvi dio jer ovaj je već sada dosta bolji. Ubisoft i Massive su naučili očito lekciju jer ova igra sad već “vrvi” sadržajem, a samo sam spomenuo dio. Tehnički je u punom boljem stanju nego The Division 1 kad je došao. Ima bugova, neprijatelji nekad se čudno ponašaju (zalete se prema vama i odjednom nestanu ili se okrenu), ali to su zasad sitnice.

Događa se tu i tamo pokoja delta i još uvijek nekad pukne zvuk, ali je to rijetko. U ovoj fazi The Division 2 se čini kao kompletan proizvod, a još dolazi hrpa novih stvari. Nisam vam spomenuo PvP komponentu jer je nisam ni igrao. Da, zbog toliko PvE sadržaja nisam niti taknuo Dark Zonu ili klasični multiplayer koji je tu od prvog dana.

Grafički na momente The Division 2 izgleda predivno, a katkad na ulicama djeluje prosječno. Interijeri su predivni.

Zapravo, sve se svodi trenutno na slatku muku balansiranja između igre i pravog života jer kad vas igra primi, teško se odvojiti. I to joj je najveća pohvala uz sadržaj i osjećaj pucanja i mehaniku igre. Barem u ovoj fazi.

Potpunu recenziju ćete još malo pričekati jer shvatili ste da je igra ogromna, a ja ne želim projuriti kroz nju. Čak i da želim, ne mogu, kad je puna stvari za raditi. I da, klanovi su tu sa svojim zadacima.

Ako se možda pitate je li The Division 2 igra za vas iako vam se ne da skupljati loot i grindati?! Igra ima duboke RPG mehanike oko izgradnje lika, ali to za sobom povlači grind za bolji loot. Ako vam je samo do pucanja i prelaska misija, mislim da ćete se zabaviti vrlo dobro jer kampanja i sve misije, ako baš ne jurite traje oko 35 sati. Može se preći i za 20-25 sati ako ćete samo protrčati i ako ste baš dobar igrač. Iako, uzmite u obzir da tek kad pređete sve misije, kreće ona mahnita potraga za idealnim komadom opreme što ćete propustiti ako vam nije do grinda.

Učlanite se u klan koji sam otvorio. Zove se Bosko Buha i otvoren je za sve ljude dobre volje. Ne morate imati veliki skill jer ni sam nisam PRO igrač. Ja sam Team K. Glavno je zabaviti se i družiti. Bez podrigavanja i prđenja u slušalicu što neki rade.

I znam da sam vam pola toga zaboravio reći kad ima toliko toga, ali shvatili ste. U ovoj fazi igra blista i iako nije savršena igra, čini se potencijalno kao jedna od najboljih looter shooter igara uopće.

Igra službeno izlazi 15.3., svi koji imaju Gold ili Ultimate Edition počeli su igrati već jučer. Ja bih volio čuti vaše dojmove.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano