Vijesti

Tony Hawk više ne surađuje s Activisionom

Što će biti s THPS serijalom? Je li ovo stvarno kraj jedne ere?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okej, svjesni smo da je vrhunac serijala Tony Hawk’s Pro Skater daleko iza nas (lagani pad u kvaliteti krenuo je već nakon četvrtog nastavka 2002., a zadnji bljesak i kakva-takva nada bio je HD remake prvog THPS-a 2012.) i da je zadnji nastavak, THPS 5, definitivno zakucao zadnji čavao u lijes serijala uz koji su mnogi odrastali.

Acti, daj nam taj THPS 2 remake…

…i onda slobodno propadni i nestani iz gaming industrije. Možda je zadnje pitanje iz podnaslova “overstatement” jer je era THPS-a odavno završila, a dok se šuška da EA radi na Skate 4, povod pisanju vijesti je upravo Hawkova izjava da nema više nikakve veze s Activisionom.

Ovo zapravo nije nimalo dobra vijest.

Ne sumnjamo da je Tony Hawk obasut pitanjima o budućnosti “njegovog” serijala, a samom objavom na Twitteru dobro je objasnio da nema nikakva prava, a ni sposobnosti napraviti bilo što u vezi nekad obožavanih skejterskih igara. Iako je spomenuti Skate puno bolje dočarao vožnju skateboarda i približio se nekakvom pojmu simulacije, nostalgija ponekad ima snažan utjecaj na nas igrače.

Zamislite da Activision kao izdavač u izradi remastera bilo kojeg od ponajboljih nastavaka vidi vreće pune love i angažira Bluepoint, top studio za remasteriranje koji ne može pogriješiti, nitko ne bi bio sretniji od gamera (i propalih skatera) koji bi se s uživancijom sjetili i (ponovno) izveli “special” trikove, kao i otkrili sve “gapove” na mapama. Povratak u prošlost na bilo koju pjesmu iz soundtracka također ne treba spominjati.

Vrijeme će pokazati hoćemo li ikada više vidjeti još koju THPS igru, a zasad nam preostaje uživanje u jednom od videa (ili odlazak na tavan po dobri stari PlayStation 2 i molitve za čudo da davno sprženi diskovi rade).

https://www.youtube.com/watch?v=BcnLIwTg8U8

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano