VijestiZanimljivosti

Trump i Bijela kuća složili su najbrutalniju gameplay kompilaciju koju ste ikad vidjeli

Američka administracija želi ukazati na količinu nasilja u videoigrama i povezati je s porastom nasilja na američkim ulicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog rasta razbojništva u Americi, koje je kulminiralo nedavnim tragičnim pokoljem u školi na Floridi gdje je poginulo 17 djece i nastavnika, američko administracija pokušava detektirati probleme u društvu. Između ostalog, u zemlji u kojoj do oružja na legalan način može doći doslovno svaki državljanin, političari su uvjereni kako je jedan od problema i nasilje u videoigrama, koje navodno potiče ljude na isto i u stvarnom životu.

Tako je predsjednik Trump organizirao sastanak s nekim od vodećih ljudi iz industrije, na kojem se između ostalih našao i CEO Take-Twoa, izdavača GTA igara. Za potrebe sastanka administracija Bijele kuće je sa raznih YouTube kanala preuzela najbrutalnije scene iz igara koje su mogli pronaći, pa ih amaterski, zajedno s watermarkovima Youtubera, montirala u video dužine jedne i pol minute.

Video koji je nazvan jednostavno – “Nasilje u videoigrama”, priznajemo, nije lagano pogledati, međutim, on definitivno ne prikazuje realno stanje stvari. Jer prikupljene su najbrutalnije scene iz različitih igara poput Sniper Elitea, Call of Dutyja, Wolfensteina, Day by Daylighta i drugih. Da, scene su iz popularnih igara, ali tu su par-sekundni isječci iz igara čiji sadržaj se proteže na više sati i jasno je da američka administracija pokušava videoigre prikazati na najgori mogući način.

Iako iskreno ne shvaćamo koja je bila poanta okupljanja, jer sumnjamo da će nekih od pozvanih ikad prihvatiti tezu koju Bijela kuća pokušava nametnuti, mediji ipak pišu da je predsjednik Trump na sastanku ostao “otvorenog uma” i nije forsirao tezu koja se gura s montiranim videom. Zato se iskreno nadamo da u Americi neće doći do cenzure videoigara, poput one u Njemačkoj ili čak i gore, jer bi se to zasigurno reflektiralo na cijeli svijet.

https://www.youtube.com/watch?v=0C_IBSuXIoo

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano