Vijesti

Trumpova politika šteti američkoj industriji videoigara

Barem je takav stav izdavača Take-Two i EA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konvenciji Games for Change, predstavnici jednih od najvećih izdavačkih kompanija kad su u pitanju videoigre, Take-Two i EA, iznijeli su svoje nezadovoljstvo Trumpovom politikom, ili točnije njezinom utjecaju na razvoj američke industrije videoigara.

Kao najveće probleme iznijeli su tri stavke. Politiku imigracije, obrazovanja i trgovine.

Opće je poznata politika Trumpa spram stranaca, a to, kako kažu predstavnici navedenih kompanija njima iznimno šteti jer gaming industrija zapošljava izniman broj stručnjaka iz stranih zemalja. Iako zasada postoje posebne vize koje se izdaju isključivo za strane stručnjake u polju tehnologije i znanosti, sve više kruže glasine kako će i u tom pitanju doći do promjena. Također, stranci su sve više skeptični za odlazak u SAD zbog navedene politike.

Digitalno doba je stiglo

Zanimljiv podatak koji smo dobili je i taj kako digitalna prodaja preuzima primat pa je tako u fiskalnoj 2017. godini 55% (Take-Two), odnosno 61% (EA) prodanih igara otpalo na digitalna izdanja. S obzirom na smjer u kojem se industrija kreće, predstavnici su se požalili na razvoj internetske strukture, ponajviše brzine interneta u manje razvijenim područjima. Pitamo se što bi tek rekli da vide kakva je situacija kod nas.

Još neki od problema koje su iznijeli uključuju poreze za američke kompanije, zakone neprilagođene za kompanije posvećene modernim tehnologijama i slično. U slučaju da vas ova tema zanima, nešto podrobnije o istoj možete pročitati ovdje.

Povezano

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano