Vijesti

Uskoro ćemo igrati Super Mario Odyssey na PC-u

Prvo Zelda, a sad i Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vjerujem da se većina vas vodi mišlju da nema smisla nabavljati Nintendo Switch samo radi “one dvije ekskluzive”, s obzirom da 3rd party podrška i nije nešto. Okej, bolja je nego što je to bio slučaj sa prethodnikom, Wii U-om, ali se redovito radi o igrama koje su konkurenti već imali prije par godina. A tako bi bilo super kad bi mogli odigrati “te dvije ekskluziveee”! Što napraviti?

Pa ako posuđivanje od nekog tko ima Switch nije opcija, jer u Hrvatskoj je dosta teško naletjeti na nekog tko ga ima, postoji i drugi način. Ako imate dobar PC i igra vam se The Legend of Zelda: Breath of the Wild, nabavite CEMU emulator, proguglate uputstva kako fino podesiti sve i spremni ste. A što je sa Super Mario Odysseyom?

Izgleda da neće biti potrebno puno čekati jer ekipa koja stoji iza Switch emulatora pod nazivom Yuzu radi punom parom da posljednjeg Maria “donese” na PC. Emulator jedva da je godinu dana star, a Super Mario Odyssey je praktički u potpunosti igriv. Evo kako to izgleda u praksi u ovom BSoD videu:

https://www.youtube.com/watch?v=K2_DfWT0HOE

Istina, ima tu još posla oko sređivanja artifakta i pada broja sličica u sekundi, ali sudeći po ovakvom tempu razvoja, možemo komotno reći kako za nekih par mjeseci Super Mario Odyssey sigurno igramo na PC-u. U opisu videa se može vidjeti koja je konfiguracija korištena prilikom igranja. Letimičan pogled upućuje na to da će biti potrebna malkice bolja pila za pokretanje emulacije, ali više je stvar do optimizacije na kojoj se radi.

Naravno, Switch ima i Xenoblade Chronicles i Mario Kart 8 Deluxe tako da je to više od “2 ekskluzive”, ali to je već tema za neku drugu raspravu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano