Vijesti

Valve se oboružao histogramima u vječnoj borbi protiv trolova recenzija

Kako se ne bi ponavljali slučajevi poput nedavnog, kada su gnjevni Pewdiepieovi fanovi srušili rating inače solidnog indie naslova Firewatch na Steamu, Valve je odlučio poduzeti ono što se može poduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je dosad bilo korisnika koji su iz raznih razloga znali neku određenu igru „obasipati“ negativnim recenzijama, u Valveu su se sjetili kako to zacijelo ne ide u prilog onim mušterijama koje bi možda i mogle biti zbunjene takvim odnosom ostalih kupaca i igrača (mi bismo istaknuli da za kvalitetnu kritiku nikad ne gledate samo dojmove drugih igrača, već i neki pouzdaniji izvor kao što je khm, FFA).

Stoga je Valve za sve igre uveo histograme, koji jasno ukazuju kako je odnos pozitivnih i negativnih kritika u odnosu na vrijeme nakon izlaska igre. Pomoću histograma bit će vrlo lako uočiti je li došlo do porasta negativnih ili pozitivnih kritika, dok klikom na određeni period korisnik može vidjeti koji faktori su prevladali tijekom davanja korisničkih recenzija.

Histogram

 

Dakle, u Valveu je pala odluka da korisnike Steama neće ograničavati niti im osporavati mogućnost pisanja recenzija, dok potencijalnim kupcima neke igre daje mogućnost da se uvjere u kvalitetu igre (na osnovu tuđih recenzija) gledano kronološkim slijedom .

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano