Vijesti

Vraćaju se popularni strip junaci Asterix i Obelix u svijet videoigara

Prava i licence su osigurane, uskoro slijede najave za igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Asterix i Obelix (ili samo Asterix) igre nikada nisu bile pretjerano popularne kao Super Mario, Sonic i slični, radilo se najčešće o platformerima koje je velika većina igrača barem jednom odigrala s obzirom na dostupnost. Barem stariji igrači će se prisjetiti kultnog Astarix & Obelixa sa Super Nintenda, igri koja je bila na repertoaru Modula 8 svako toliko dok nisu prešli na PlayStation konzolu. Autor ovog članka smatra i dalje kako je upravo taj platformer vrh igara s Asterix potpisom, pogotovo zbog toga što se kooperativno u dvoje može prijeći cijela igra. Uostalom, evo pa bacite oko na video pa se prisjetite kako je to izgledalo:

https://www.youtube.com/watch?v=8rShkCtLsCE

Bilo kako bilo, zadnjih godina se nije čulo za Asterix igre. A čini se kako će tome doći kraj jer je Anuman Interactive postigao sporazum Les Éditions Albert René. Na taj način će imati prava na korištenje Asterix i Obelix imena i sadržaja u sljedećih nekoliko igara. Time se označio povratak ova dva Galska junaka u svijet videoigara. Zasad se ne zna apsolutno ništa o tome kako će igre izgledati, nego se zna da će se prvi projekt izdati u posljednjem kvartalu 2018. pod Microïds labelom. Cilj je izbaciti igre za ovogeneracijske konzole, a nadaju se da će ih izdati i za PC.

Nadajmo se da će među njima biti jedan kvalitetan platformer sa kooperativnim igranjem. To bi mogao biti pun pogodak. U svakom slučaju, vidjet ćemo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano