Vijesti

Xbox će dominirati idućom generacijom konzola – kažu predviđanja “stručnjaka”

Ne i kod nas, naravno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je jači u Hrvatskoj? HDZ, vjera ili PlayStation? Ili Željka Markić koja čita i prati naš portal? Šalu na stranu, ali vrhunski analitičari ili portali (ne mi) predviđaju da će Microsoft i Xbox dominirati tržištem konzola iduću generaciju. Mi znamo da kod nas zasigurno neće jer kao što znate još uvijek Hrvatska nema službenu Xbox podršku, a igrači su kod nas naučili na PlayStation brand. Ne kažem da nema Xbox igrača jer ih ima. Postoji aktivna zajednica Xbox igrača iz Hrvatske, ali svakako bi pomogla i službena podrška. Danas ako ste vlasnik PlayStationa u Hrvatskoj isti dan imate sve moguće akcije kao i ostatak vlasnika Sonyjeve konzole u Europi i puno je lakše kupovati.

Zašto će Xbox dominirati iduću generaciju?

Odmah treba reći da je jasno svima da ovu generaciju jednostavno Xbox nije imao niti nema nikakvu šansu pored PlayStationa. Nemojte zaboraviti niti Nintendo koji unazad dva mjeseca ruši prodajne rekorde. Naime, zadnjih 10-15 godina stalno se priča o dvoboju PlayStation vs Xbox, a na kraju Nintedno pokori sve. Nemojte nikako Switch zanemariti ili iduću Nintendovu konzolu koja god bila. Microsoft je globalno izgubio bitku ovu generaciju zbog užasne vizije na početku generacije koja je uključivala $100 skuplju konzolu, a sve zbog ideje da Kinect mora ići uz konzolu ili da se korištene igre neće moći dalje prodati.

Na sreću, došao je novi šef Xbox divizije – Phil Spencer koji zadnjih godina “pegla” sve loše što je napravio bivši šef Don Mattrick. Iako nema ekskluzivnih igara, Xbox One X zapravo je vrlo dobar uspjeh za kompaniju. Gamepass je zaista pravi pogodak u svijetu igara i razlog zašto sve više ljudi kupuje Xbox. Xbox divizija nakon 5 godina uhvatila je pozitivan momentum, pa ugledni portal Engadget optimizam upravo temelji na pozitivnom valu koji je Xbox zajahao. Xbox One X bilježi najveći porast u prodaji od svih konzola.

https://www.youtube.com/watch?v=UQ-4gKoWZ_A&t

Pisali smo i o tome da su sve veća šuškanja kako ćemo odmah na početku generacije dobiti 2 verzija novog Xboxa. Jedna će biti slabija i ponuditi će manju nadogradnju u odnosu na Xbox One X dok će druga i skuplja konzola biti prava next-gen nadogradnja. O tome možete čitati – ovdje! Istina je da Microsoft svakako u “next-gen” bitku kreće puno, puno spremniji nego ovu generaciju. Pozitivni trenutak koji imaju s Xbox One X konzolom, Gamepassom te otvorenošću prema cross-play igranju svakako je podignuo mišljenje publike. Ne zaboravite da su kupili i hrpu novih studija koji rade na novim igrama za iduću generaciju.

Opet ponavljamo, Hrvatska je specifično PlayStation tržište i znamo sigurno da će kod nas “plejka” i dalje biti dominantna. Globalno, Sony i PlayStation su sami svjesni da će Microsoft puno spremniji ući u next-gen bitku i sigurno neće spavati na lovorikama uspjeha. Arogancija im se već jednom obila od oglavu, pa sumnjam da će ponoviti opet istu pogrešku. Kako god bilo pobjednici će biti krajnji kupci – mi. Žešća konkurencija znači bitku za svakog korisnika, a to opet znači – bolje igre i cijene za nas.

Kompletan članak o predviđanju Xbox dominacije u idućoj generaciji možete pronaći – ovdje, a mi jedva čekamo 2019. godinu kad ćemo u najmanju ruku saznati kad dolaze nove konzole. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano