Vijesti

Xbox igre i Game Pass dolaze i na PlayStation?

Je li ovo moguće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa neki dan smo pisali (što je prenio i Game Informer) da je na pomolu velika Nintendo i Microsoft suradnja jer na Nintendo Switch dolaze Gamepass i Xbox One igre putem streaminga. Još veća i mislimo luđa glasina, pojavila se putem portala Windows Centrala koji je zapravo vrlo ugledni Microsoftov portal.

Kud ćeš na PlayStation?

I oni su prenijeli informacije i vijesti vezane za suradnju Microsofta i Nintenda, ali sve su začinili dodatnim informacijama koje navodno znaju. Pripremite se za jedan ludi rumour. Navodno da Microsoft planira već više od godinu dana svoj Game Pass donijeti i na PlayStation konzole. Pregovori valjda traju duže od godinu dana. 

Ne znamo ima li tu istine, ali sjetite se da je davno šef Xboxa rekao da oni Game Pass žele na svim mogućim uređajima.

“So we built Xbox Game Pass – it started on console, it will come to PC, and eventually it will come to every device – we use the flywheel that we have with customers on an Xbox to start the growth in Xbox Game Pass. But as somebody sitting back and taking a longer-term view of where our business is going, you should look at that as a business model that we think scales to billions of people not hundreds of millions of people like retail does.”

Postavlja se pitanje (ako ove glasine bude točne) za koga je onda točno idući Xbox i komu treba ako Microsoft planira igre prebaciti na sve moguće platforme? Treba gledati širu sliku jer ako će budućnost biti streaming, MS se želi tu pozicionirati kao vodeća firma. Google ulazi u svijet igara i stvara se sve veće “bojno polje”, a MS želi biti general.

Naravno, ovo je sve glasina, ali ne bi ugledni Windows Central pisao gluposti, ako u svemu ovome nema dima. I vatre. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano