Vijesti

Xbox Live dolazi na iOS i Android, MS potvrdio da je otvoren za razgovore o dolasku na Switch i PS4

Microsoft je jučer službeno najavio i potvrdio da Xbox Live dolazi na iOS i Android uređaje. To konkretno znači da na vaše mobitele stižu određeni Xbox Live featuri kao što su achievementi, klubovi, friend liste, Gamerscore i hero statsi.

Ovo je sve samo početak Microsoftovog plana da donese Xbox Live, ali u budućnosti i igre na sve moguće platforme koje žele Xbox Live i Xbox igre. Developeri će sami moći izabrati koje stvari žele donijeti u svoje igre, a kompletnu zaštitu odrađuje Microsoft. Sve će se odvijati preko jednostavnog logiranja u Microsoft Account.

Xbox Live i igre na Switchu i PS4?

Još jednom, Microsoft je potvrdio da ukoliko to žele Nintendo i Sony, da je to jedna od opcija i da su oni otvoreni za pregovore i razgovore. Dakle, možda nećemo u skorijoj budućnosti vidjeti Xbox Live i igre na drugim velikim platformama, ali ako postoji interes za suradnju sve je moguće.

Novi mobilni SDK (software development kit) samo je malio dio nove inicijative koju Microsoft naziva Microsoft Game Stack.

Game Stack kombinira sve developer alate, usluge i platforme kao što su Azure i PlayFab koje Microsoft ima, a sve s ciljem da pomogne developerima stvoriti, lansirati i povezati cloud igre.

Microsoft je prošle godine kupio PlayFab i ovo je prvi veliki projekt. PlayFab će biti sad dio MS-ove cloud infrastrukture (skupa s Azureom) koji će developerima omogućiti pokretanje MP igrama stvari kao što su matchmaking, glasovni i tekstualni chat i druge MP benefite.

Microsoftov Game Stack objedinjuje njihove najmoćnije development alate u jednu platformu jer Game Stack uključuje DirectX, Mixer, Power BI, Havok, Visual Studio, Windows, Xbox Game Studios, Xbox Live, i Simplygon na jednom mjestu.

Kompanija je već sad ozbiljno zagazio u budućnost koja će se uvelike temeljeti na cloudu, a na E3-u ćemo puno više saznati o njihovom Project xCloudu koji neće možda zaživjeti s ovom generacijom konzola koje dolaze, ali je svakako budućnost. Uostalom, MS je već rekao da ne treba na Project xCloud gledati kao zamjenu za konzole, već kao dodatak.

Oznake

5
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Spider no Life a.k.a treningIcek ™ Recent comment authors
novije starije popularnije
Spider no Life a.k.a trening

E super,ja ne moram da kupim od njih konzolu gde ću igrati njihove igre,samo ću uzeti ps5 i pretplatim se i igram njihove igre.Za nisu svjesni da ovaj potez zar njih propast,ako se desi neće više niko kupovati njihove konzole,i ode novac za kupovinu studija.

Icek ™

Microsoft ionako ogromnu većinu novaca zarađuje upravo od igara te će ovime samo zaraživati još više novaca. SEGA je prestala proizvoditi igre i prešaltala se isključivo u ulogu 3rd party izdavača i funkcionira odlično. Microsoft zna da kaska za PlayStationom i ovaj potez će im donijeti samo dobit, nikakvu propast. Uostalom, za 5-10 godina ionako ćemo na svakom TVu imati njihove digitalne/cloud sustave za igranje sa pretplatama, tako da im smanjena prodaja konzoli i nije tolika briga.

Spider no Life a.k.a trening

Dobro,zašto onda najaviti Anacondu ako već idu na tom smeru

Icek ™

Pitaj ih 😀

Spider no Life a.k.a trening

I kupovali studije, kad će sve jedno izdati na ps5.

Povezano

Back to top button
Close
Close